Icon info
NL
AMS Sustainable Transformation Thriving 7346 copy
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1/onderzoek-naar-geïntegreerde-waarde-1
Globale best practices voor duurzaamheid (WZF)

Duurzame transformatie

Globale best practices voor duurzaamheid (WZF)

Onderzoek naar globale best practices voor duurzaamheid in de huisdierensector.

Type project Duurzame best practices
Projectpartners WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe)
Duur juni 01, 2019 - december 31, 2019
Contactpersoon Jan Beyne, PhD

Volgens de sectorale trends zal de huisdierensector blijven groeien. Maar hoe belangrijk is duurzaam ondernemen in deze sector? Als organisator van Interzoo, lanceerde WZF in 2018 het ‘Interzoo Sustainability Initiative’. Een eerste stap bestond uit het inwinnen van feedback op de aard en omvang van duurzaamheid voor leveranciers van producten voor huisdieren, en het in kaart brengen van best practices en uitdagingen. Het Sustainable Transformation Lab van AMS kreeg daarom de opdracht om een bevraging te ontwikkelen, uit te voeren en te analyseren bij 355 standhouders en bezoekers van Interzoo.

Logo WZF

Uit deze bevraging kunnen we besluiten dat er duidelijk een shift is in de globale houding tegenover duurzaam ondernemen. De meeste respondenten geven aan dat duurzaamheidstopics de komende jaren zeer belangrijk worden voor zowel de huisdierensector in het algemeen als voor hun eigen organisatie. Maar welke best practices bestaan er?

Er is duidelijk nog nood aan het delen van best practices over hoe bedrijven in de huisdierensector duurzaamheid kunnen aanpakken. AMS en WZF werken daarom een gids met best practices uit voor duurzame groei in de huisdierensector. Deze gids biedt antwoord op vragen zoals: “Welke kansen zijn er voor bedrijven in deze sector om actiever op duurzaamheid in te zetten?” en “Welke best practices rond duurzaamheid zijn er al voor de huisdierensector en hoe kunnen industriële spelers van elkaar leren?”

Projectverloop

  • AMS deed deskresearch naar wereldwijde trends in duurzaamheid binnen de huisdierensector.
  • AMS had tien interviews met uiteenlopende experten en praktijkmensen rond duurzaamheid in de huisdierensector.
  • AMS koos drie casestudy’s om deze meer in detail uit te werken, inclusief interviews met de belangrijkste vertegenwoordigers.
  • AMS verwerkte de onderzoeksresultaten in een gids met best practices voor duurzaamheid in de huisdierensector.

Doelstellingen

Met deze gids wil WZF sensibiliseren en informeren over best practices in de huisdierensector. Het uiteindelijke doel is het succesvol aanpakken van uitdagingen rond dierenwelzijn, het verbeteren van partnerschappen, het erkennen van het belang van technologische innovaties en, waarom niet, het creëren van een betere wereld voor mens en dier.


Lees ook de blog '5 insights on sustainability for the pet industry'

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Jan beyne

Een vraag over dit project?

Function Assistant Professor Sustainability Management
Jan beyne
Sluiten

Een vraag over dit project?