Icon info
NL
AMS Research business design thinking innovation 2
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research/ontwikkeling-van-pre-incubatiestructuren
Ontwikkeling van pre-incubatiestructuren

Business Design & innovatie

Ontwikkeling van pre-incubatiestructuren

Van onderzoek naar valorisatie in een ondernemende universiteit: ontwikkeling van pre-incubatiestructuren voor de Universiteit Antwerpen.

Type project Onderzoeksproject
Projectpartners Universiteit Antwerpen
Duur januari 01, 2017 - juli 31, 2019
Contactpersoon Robin De Cock, PhD

Maatschappelijke impact genereren

Universiteiten staan vaak aan de basis van heel wat interessante (technologische) uitvindingen met een grote maatschappelijke en commerciële waarde. Een van de ambities van de Universiteit Antwerpen is om als ondernemende universiteit impact op de samenleving te creëren.

De uitdaging voor elke universiteit is echter om deze vertaalslag te maken en om interessante onderzoeksinzichten om te zetten naar impact. Het ontwikkelen van pre-incubatoren is een nieuwe manier om het valorisatieproces te versterken. Ondanks het feit dat de eerste resultaten van deze nieuwe manier van werken zeer positief worden beoordeeld, hebben we een beperkte kennis over hoe ze exact werken en onder welke condities dit model kan werken.

Blog Robin incubator LR

Nieuwe ideeën testen

Pre-incubatoren zijn omgevingen waarin nieuwe ideeën op hun commerciële en maatschappelijke waarde kunnen worden getest vooraleer ze in de incubator worden opgenomen.

Het project heeft als doel om te onderzoeken onder welke condities pre-incubatoren succesvol in het ecosysteem van de Universiteit Antwerpen kunnen worden geïmplementeerd.

Het project heeft drie fases:

  1. Onderzoeken van de positionering en focus van de pre-incubatoren door onder andere screening van de belangrijkste valorisatiedomeinen binnen de UA.
  2. Onderzoeken van de positionering in het ecosysteem door onder andere bevraging bij verschillende actoren in het ecosysteem.
  3. Onderzoeken van pre-incubatiestructuren bij andere universiteiten door onder andere bevraging bij verschillende buitenlandse universiteiten.

Inzichten voor succesvolle implementatie

Het project geeft de Universiteit Antwerpen de inzichten om pre-incubatoren succesvol te implementeren en managen. Dit past in de doelstelling om verder te groeien als ondernemende universiteit en zo impact te creëren op de samenleving.

Binnen het project werden aanbevelingen geformuleerd naar het vormgeven, implementeren en managen van pre-incubatoren in de context van het ecosysteem rond de universiteit.

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Robin de cock phd

Een vraag over dit project?

Function Academische directeur Master in Innovation and Entrepreneurship, onderzoeker "Innovating Strategies & Operating Models"
Robin de cock phd
Sluiten

Een vraag over dit project?