Icon info
NL
AMS Research business design thinking innovation 2
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research/spark
Spark

Business Design & innovatie

Spark

Creatie van een responsive ICT-platform voor de toepassing van Spatial Augmented Reality in het ontwerpproces met internationale designteams.

Type project Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie
Projectpartners Politecnico di Milano, University of Bath, Grenoble INP, Viseo, Artefice Group, AMS/Flanders Inshape, Stimulo
Duur januari 01, 2016 - december 31, 2018

Responsive ICT-platform

Het doel van dit project is om een responsive ICT-platform te realiseren dat de mogelijkheden van Spatial Augmented Reality onderzoekt en ten volle wil benutten voor toepassing in het ontwerpproces. Enerzijds als ondersteuning, anderzijds om internationale creatieve samenwerking voor het ontwerpproces te stimuleren door taalbarrières en diversiteit in achtergrond en tekencapaciteit van de designteamleden te verminderen.

Spatial Augmented Reality verhoogt de innovatiecapaciteit van de creatieve industrieën door het faciliteren van brainstorms en het vroeg beoordelen van ontwerpoplossingen in een co-designomgeving. Dit geeft een nieuwe dynamiek aan het ontstaan van nieuwe ideeën, vooral op het vlak van product- en verpakkingsontwerp, waar de nood aan het verminderen van fysieke prototypes sterk gevoeld wordt.

Het project streeft ook naar het valideren van efficiëntie en effectiviteit van het Spark platform in een echte werkomgeving en de toepassing ervan in KMO’s in de creatieve industrie.

Naar de Spark website

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 688417. H2020_ICT_201_SPARK_688417