Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Over AMS
Accreditaties & Rankings

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Ook houdt de school rekening met de principes voor verantwoord managementonderwijs zoals voorgesteld door PRME.

Rankings

FT Ranking

• De Financial Times Rankings wordt wereldwijd gezien als de meest gezaghebbende ranking voor Business Schools. Gedurende de voorbije jaren was Antwerp Management School opgenomen in zowel de algemene European Business School Ranking als de rankings voor specifieke programma’s, met name deze voor Executive MBA (2021: positie 45) en de Master in Management ranking (2021: positie 40).

Financial Times European Business Schools 2021

• N° 46

Financial Times EMBA 2021

• N°1 Executive MBA in Benelux
  • Rank 45 wereldwijd – 10 plaatsen gestegen in 1 jaarr!
    Hoogste rank ooit voor een Belgische Business School
  • N°23 wereldwijd voor International Course Experience
  • N°14 wereldwijd voor Corporate Social Responsibility
    Ontdek ons Executive MBA programma

Financial Times Master in Management 2021

• N° 58 wereldwijd
  • 2de in België
AMS Ranking EMBA2

QS Ranking

• Master in Management: nr. 29 uit 129 scholen wereldwijd
  • Master in Finance: nr. 33 uit 156 scholen wereldwijd
Qs logo

Eduniversal Ranking

Eduniversal Best Masters ranking 2021:

Positive Impact Rating (PIR)

Antwerp Management School (AMS) werd erkend voor haar sociale impact en duurzaamheidsprestaties bij de lancering van de Positive Impact Rating (PIR) resultaten op het UN PRME Global Forum. AMS was een van de business schools uit 21 landen wereldwijd die dit jaar deelnamen aan de rating en behaalde Level 4, waardoor het een Transforming School is binnen de PIR.

De PIR is een rating die door studenten en voor studenten wordt uitgevoerd. Voor de tweede keer hebben studenten wereldwijd hun business schools beoordeeld op de manier waarop zij hun positieve impact in de wereld ervaren. De positieve impact van business schools gaat verder dan hun bijdrage aan het bedrijfsleven en de economie; het gaat om hun positieve impact op de maatschappij.

Lees meer over de Positive Impact Rating

AMS PIR2021 v22

Accreditaties

AACSB

• Met het AACSB-label heeft Antwerp Management School een toonaangevend, internationaal waarmerk dat garant staat voor de kwaliteit van haar programma’s. Antwerp Management School kreeg de accreditatie voor het eerst in 2005, en verwierf een verlenging met 5 jaar in 2010 en 2015 en januari 2021.
  • De Universiteit Antwerpen heeft de prestigieuze accreditatie van de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) gekregen voor haar managementopleidingen in de faculteit TEW en aan Antwerp Management School.
  • De Universiteit Antwerpen is de eerste Belgische universiteit die deze accreditatie verwerft. AACSB is de oudste (1916) en de meest toonaangevende accreditatieorganisatie ter wereld, met ongeveer 746 geaccrediteerde leden.
Aacsb logo

AMBA

• AMBA, de Association of Masters in Business Administration, is de Britse autoriteit op het vlak van MBA-kwaliteitscertificatie wereldwijd.
  • Antwerp Management School biedt een Executive MBA programma aan, samen met IBS (Moskou). Antwerp Management School verwierf hiervoor de AMBA accreditatie in 2015. IBS kreeg deze accreditatie reeds in 2012.
Amba logo

NVAO

• De Antwerp Management School-masters werden door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie geaccrediteerd op basis van de AACSB-accreditatie. Met deze erkenning door de NVAO, op basis van een al verworven internationale accreditatie, heeft de Universiteit Antwerpen een primeur ten aanzien van de andere Belgische universiteiten.
Nvao logo