Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/inzichten
Inzichten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/podcasts/shayp-ontwikkelde-een-ai-gestuurde-oplossing-die-waterlekken-in-realtime-opspoort
Shayp ontwikkelde een AI-gestuurde oplossing die…
Terug naar overzicht
Strategie & Innovatie

Shayp ontwikkelde een AI-gestuurde oplossing die waterlekken in realtime opspoort

Dit is aflevering 7 van de reeks 'Trends Gamechangers'.

De Trends Impact Podcasts nemen je mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. Negen afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.

Het Brusselse Shayp ontwikkelde een AI-gestuurde oplossing die waterlekken in realtime opspoort. In 2017 startten ze een pilootproject met 86 Franse scholen van de regio Grand Est en hielpen ze in de landbouwschool van Saint-Laurent op enkele maanden al 6 miljoen liter water en 20.000 euro. Ondertussen groeit Shayp verder in residentiële en vooral ook niet-residentiële settings en werken ze samen met facilitaire partners om het onderhoud van waterleidingen te optimaliseren.

De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.
door Wouter Van Bockhaven, PhD, Zineddine Wakrim | 10 oktober 2023

Deel artikel

Over de auteurs

Zineddine Wakrim

Chief Technology Officer, Shayp

Related content

Boogkeers campus AMS management school