Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner data Science
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-class-data-science-for-business
Masterclass Data Science for Business
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-class-data-science-for-business/overzicht
Overzicht

Masterclass Data Science for Business - Overzicht

Download brochure

Overzicht

Digitale transformatie heeft veranderingen veroorzaakt in alle aspecten van het menselijk leven. Bijna een derde van de Europese industriële output wordt toegeschreven aan de opkomst van digitale technologieën (COM, 2016). Een voorbeeld om de enorme impact te laten zien: van 2008 tot 2016 groeiden de top vijf e-commerce retailers met gemiddeld 32% per jaar, terwijl de hele detailhandel in de EU slechts gemiddeld 1% per jaar groeide (EC, 2017).

Bedrijven hebben tegenwoordig niet alleen toegang tot de sociodemografische gegevens van hun klanten zoals leeftijd en geslacht, maar ook elk contact met de klant, elke uitgevoerde betaling of gekocht product wordt opgeslagen. In deze grote hoeveelheden data zit zeer waardevolle kennis verborgen die gebruikt kan worden om de winstgevendheid te verbeteren of inkomsten te verhogen.

Bij data science draait het erom deze waardevolle kennis uit de data te halen.

Leerdoelen

Na deelname aan dit programma hebben deelnemers de volgende professionele vaardigheden verder ontwikkeld:

  • Je bent in staat om een data science strategie te ontwikkelen in lijn met je bedrijfsstrategie;
  • Je begrijpt de prestatie-impact van data science-initiatieven;
  • Je kunt de kansen en risico's voor bedrijfswaarde van het bedrijf op het gebied van gegevenswetenschap identificeren en communiceren;
  • Je hebt een uitgebreid overzicht en begrip gekregen van data science concepten, technieken en toepassingen in verschillende bedrijfsdomeinen;
  • Je kunt potentiële ethische zorgen identificeren bij het toepassen van data science in het bedrijfsleven.

Doelpubliek

Dit programma is bedoeld voor zakelijke en IT-professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van bedrijfs- en IT-strategieën en waardecreatie uit investeringen met IT-ondersteuning.

Potentiële deelnemers hebben de volgende functies: leidinggevenden op C-niveau, IT-directeur / manager, programma- en portfoliomanager, Chief Data / Analytics Officer, (Chief) Information Security Officer (CISO), Data Protection Officer (DPO), Security Manager, Governance, Risk and Compliance (GRC) -functionaris, programma- / projectmanager, bedrijfsanalist, enz.

Deelnemers zijn actief in verschillende soorten organisaties zoals advies- en auditkantoren, IT-dienstverleners, maakindustrie, gezondheidszorg, overheidsorganisaties, media, energie & transport, etc.

Diploma

Na actieve deelname aan deze module en het succesvol afleveren van de opdracht die aan de module vasthangt, ontvang je een masterclasscertificaat van Antwerp Management School.

Daarenboven krijg je een vrijstelling voor deze module wanneer je beslist je in te schrijven voor een van de Executive Masters in Leading Digital Transformation aan Antwerp Management School.

Behaal een masterdiploma!

De Masterclass Cyber Security Management is onderdeel van onze Executive Masters in Leading Digital Transformation. Vier deeltijdse masterprogramma’s geven jou de mogelijkheid en flexibiliteit om je job en carrièreperspectieven te combineren met het behalen van een masterdiploma.

Door de moduleconstructie van deze masterprogramma’s zijn er gedurende de twee academiejaren verschillende startpunten mogelijk, dit biedt optimale flexibiliteit. Start met een module en meld je later aan voor het volledige mastertraject of combineer die modules die het best bij je persoonlijke noden passen.

Bij succesvolle voltooiing van het deeltijdse masterprogramma verkrijg je een Master of Science (MSc) diploma met een dubbele accreditatie: de internationale AACSB-accreditatie en de Nederlands/Vlaamse NVAO-accreditatie.

Infosessies

Wil je graag meer info over de Master Class Data Science for Business? Schrijf je dan in voor een van onze online infosessies.

Download the brochure
Registreer
Boogkeers
Danny lauwers

Een vraag over dit programma?

Danny Lauwers

Tel: +32 3 265 47 68

Close

Een vraag over dit programma?