Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

MIE liggend 2400x1260
Programma's
Innovation & Entrepreneurship
Overzicht

Innovation & Entrepreneurship - Overzicht

Ontmoet ons op een beurs of schrijf je in voor een infosessie
Download brochure

Overzicht

AMS heeft als missie om studenten van over de hele wereld op te leiden en te ondersteunen om hun ideeën om te zetten in succesvolle business cases die een verschil kunnen maken voor onze maatschappij.

De Master in Innovation en Entrepreneurship geeft je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een succesvolle ondernemer te worden van je eigen start-up of om innovatie te stimuleren in een bestaand bedrijf. Een mix van professoren, top ondernemers, senior managers en ervaren investeerders zullen je leren hoe je state-of-the-art theorieën kunt gebruiken om de realiteit te begrijpen en voorspellen, opportuniteiten juist te evalueren en om een duurzame business op te zetten en te laten groeien. Je gaat vanaf het begin van het programma aan de slag met je eigen start-up idee of je werkt voor een bestaande onderneming innovatieve concepten uit.

Vragen over hoe wij lesgeven in coronatijden? Lees hier onze faq-covid-19

Innovation & Entrepreneurship

Een team van topinvesteerders en design thinking coaches aangevuld met succesvolle, ervaren ondernemers in residence begeleiden jou door alle fasen in de ontwikkeling van een opkomende, innovatieve business. Door het gebruik van verschillende interactieve pedagogische instrumenten zoals workshops, casussen, simulaties, oefeningen, video-analyse en life cases stimuleert deze opleiding actief leren en diepgaand begrip. Hierdoor ontwikkel je de creatieve ingesteldheid en de innovatievaardigheden van een ondernemende leider, hetzij van een start-up, hetzij binnen een bestaand bedrijf.

The Master in Innovation & Entrepreneurship heeft een missie…

… om studenten op te leiden en te ondersteunen om hun ideeën om te zetten in succesvolle business cases die een verschil kunnen maken voor onze maatschappij.

Leerdoelen

Na het volgen van deze master:

• heb je state-of-the-art kennis van en praktijkervaring met o.a. digitale & disruptieve businessmodellen, design thinking, innovatiestrategie en management, lean start-up methods & tools, marketing & finance for new entrepreneurs and innovators;
  • is innovatie en ondernemerschap deel van je DNA;
  • heb je de creatieve instelling en innovatievaardigheden van een (bedrijfs-) ondernemend leider;
  • ben je in staat om toekomstige opportuniteiten sneller te identificeren en grondiger te evalueren zodat je de juiste strategische beslissingen kan maken;
  • weet je hoe je een creatief idee kan omzetten in een duurzaam succesvol product of dienst binnen een bestaand bedrijf of je eigen start-up;
  • heb je je netwerk uitgebreid met ondernemers, bedrijfsvernieuwers en CEO’s van innovatieve bedrijven doorheen de corporate workshops, innovation en entrepreneurship labs en het Master Project.

Naar wie zijn we op zoek?

• Je bent net afgestudeerd en hebt weinig tot geen werkervaring.
  • Je hebt interesse in het opstarten van een eigen bedrijf, zij het op korte of lange termijn
  • OF je hebt een reële interesse in hoe je binnen een organisatie innovatieve concepten kunt uitwerken tot nieuwe diensten of producten.
  • Je staat open voor nieuwe ervaringen, je bent creatief ruimdenkend en staat paraat om te werken met mensen van over de hele wereld.

Diploma

Na het succesvol afronden van het academiejaar ontvang je het volgende diploma: “Master in Management: Innovation & Entrepreneurship”

Nationaliteiten

Download brochure