Masterclass Change Management

Banner Masterclass Change Management

Waarom AMS?

1. Expertise in verandermanagement

Je krijgt een team van professoren die jarenlange ervaring hebben in verandermanagement. Onderzoek wordt gecombineerd met hands-on toepassingen.

2. Pedagogische expertise

We bieden je een stimulerend leerproces, waarbij verhelderende presentaties gecombineerd worden met groepsdiscussies, cases en simulaties.

3. Inspirerende medestudenten

Je komt in contact met medestudenten van hoog niveau. Je deelt met hen concrete ervaringen en best practices, waardoor je een nog beter inzicht krijgt in wat werkt in verandermanagement.

4. Contextuele benadering.

Je weet dat elke verandering uniek is en om een eigen aanpak vraagt, afgestemd op de concrete context. Bij AMS geven we je geen ‘universele’ aanpak van verandermanagement mee, maar leren we jou om elke unieke situatie op de juiste manier aan te pakken.

5. Strategische aanpak.

We zijn ervan overtuigd dat een effectieve verandermanager zoals een bekwame timmerman is: je moet de technieken in de vingers hebben, maar je moet ook inzicht hebben in het hele proces en weten welk resultaat je wil bereiken. Bij AMS krijg je zowel praktische tools als strategisch denken aangereikt.

6. Mensgericht.

Organisatorische verandering betekent dat ook mensen moeten veranderen. Je moet dan ook altijd rekening houden met de politieke en culturele aspecten. Tijdens deze masterclass krijg je hiervoor de juiste tools en handvatten aangereikt.

7. Een inspirerende omgeving.

Het volledige programma vindt plaats in ons gloednieuwe gebouw in het centrum van Antwerpen, met een fantastische vibe en state-of-the-artfaciliteiten.

8. Flexibiliteit.

Het programma is modulair opgebouwd. Je kan ofwel het hele programma volgen, ofwel een aantal modules eruit kiezen.

9. Zonder overnachting.

Deelnemers kunnen weliswaar blijven overnachten als dit makkelijker uitkomt, maar het programma is zo georganiseerd dat je elke avond naar huis kan gaan.

“Tijdens de cursus heb ik vooral geleerd om een dergelijke oefening methodisch te onderbouwen, hoe om te gaan met weerstand, hoe het met nog meer inspiratie kan gebracht worden. Dit was mogelijk door de vele interactie met de lesgevers en de andere deelnemers, en door de kleine groep deelnemers.”

— Koen de Koker, Ducroire/Deicredere

“Dit programma is echt een eyeopener voor verandering. Je krijgt heel wat theoretische kennis mee, maar je krijgt evengoed de ruimte om je persoonlijke ervaringen met je medestudenten te delen. Je gaat naar huis met tools om zowel grote als kleine veranderprojecten aan te pakken. Bovendien krijg je de kans om je netwerk uit te breiden met heel wat nieuwe contacten. Een absolute aanrader als je het mij vraagt!”

— Ann Ponnet, OCMW Heist-op-den-Berg

Boogkeers