Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/antwerp-management-school-al-60-jaar-een-mind-opener
Antwerp Management School al 60 jaar een mind-opener

Antwerp Management School al 60 jaar een mind-opener

augustus 29, 2019

Antwerp Management School al 60 jaar een mind-opener

Antwerp Management School is al 60 jaar koploper op het vlak van innovatie, transformatie en ondernemerschap met aandacht voor de impact op mens en maatschappij. 60 jaar geschiedenis die gevierd wordt met een vierdaags festival over de toekomst. Geen contradictie, maar helemaal in lijn met de baseline van AMS: ‘Opening minds to impact the world’. Tijdens de openingsavond op woensdag 28 augustus kregen de genodigden alvast heel wat mind-openers mee naar huis. Met gasten als Dries Van Noten, Winston Ma en Sindi Mabaso Koyana kon dat ook moeilijk anders.

Het was een openingsfeest exclusief voor studenten, alumni, stakeholders en partners van Antwerp Management School. De meer dan 500 aanwezigen kregen geen uitgebreid overzicht van zes decennia AMS, maar een krachtig debat over de toekomst. Want die begint per slot van rekening vandaag. Onder het motto ‘The Future starts today’ wist econoom en creatief denker Peter De Keyzer meer dan één doordenker te verzamelen bij het internationale panel, samengesteld uit:

  • Winston Ma, hightech ondernemer en geselecteerd als Young Global Leader (World Economic Forum 2013)
  • Robert Burgelman, bestuurder van SEP (Stanford Executive Program) aan Stanford University Graduate School of Business
  • Sindi Mabaso Koyana, stichtend lid van AWCA (African Women Chartered Accountants) en genoemd als een van de meest impactvolle vrouwelijke ondernemers in Afrika.
  • Steven De Haes, decaan van Antwerp Management School en expert in digitale strategie en het beheer van bedrijfstechnologie.

Daarna mocht Dries Van Noten de AMS Global Citizen Award in ontvangst nemen. Elke twee jaar reikt Antwerp Management School deze award uit aan een baanbreker die de maatschappij op een positieve, duurzame manier beïnvloedt. In het verleden ging de award al naar graaf Jacques Rogge, voormalig voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Baron Peter Piot, Directeur London School of Hygiene & Tropical Medicine en Anne Teresa De Keersmaeker, oprichter van P.A.R.T.S. In 2019 lag de focus op de modesector. Een internationale jury duidde Dries Van Noten als winnaar aan. Hij werd gehuldigd omwille van zijn unieke businessmodel en zijn focus op duurzaamheid. Geen evidentie in de bij uitstek vluchtige sector van de mode-industrie, zoals hij zelf aangeeft: “This is in, this is out. En out wil doorgaans zeggen: gooi het weg. Dat is een principe waar ik niet van hou. Het grootste deel van de kleren die ik in de jaren negentig heb gemaakt, kun je nog altijd aantrekken. Onze klanten gaan mee in dat verhaal en beschouwen onze kleren als de letters van het alfabet die ze gebruiken om zich uit te drukken.”

De openingsavond werd afgesloten met een andere meester van expressie: Jef Neve. Samen met Teus Nobel zorgde ook hij voor een reeks mind-openers.

De komende dagen is het de beurt aan het brede publiek om te genieten van verrassende en inspirerende doordenkers in en rond De Boogkeers, de gloednieuwe campus van AMS. Zo komen op zaterdag 31 augustus zeven alumni van AMS hun meest vernieuwende producten pitchen voor een jury van experten in innovatie en ondernemerschap. Van het inzetten van artificial intelligence voor een virtuele gezondheidscoach tot een first-response drone voor hulpdiensten: de toekomst is verzekerd bij AMS.

Het volledige programma van het Future Forward Festival vindt u op www.ams60.be.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.