Icon info
NL
AMS Sustainable Transformation Thriving 7346 copy
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1/duurzame-verandering-belgië
Duurzame verandering in België (ING Belgium)

Duurzame transformatie

Duurzame verandering in België (ING Belgium)

Studie over duurzame verandering uitgevoerd in samenwerking met ING Belgium over de positie en prestaties van Belgische bedrijven rondom duurzaamheid.

Type project Bilateraal onderzoeksproject
Projectpartners ING Belgium
Duur januari 01, 2018 - december 31, 2018
Contactpersoon Eva Geluk

Omschrijving

De wereld is aan sneltempo aan het veranderen en soms is het moeilijk gelijke tred te houden. ING will mensen helpen om altijd een stap vooruit te blijven, in hun leven en hun zaken. De bank wil hen helpen om de bedreigingen van klimaatverandering en snel veranderende technologie om te zetten in kansen. Want niets doen is geen optie… Maar waar kan ING een echte impact hebben? De bank is ervan overtuigd dat hun rol bestaat in het faciliteren en financieren van de maatschappelijke omslag naar duurzaamheid. Met andere woorden: de economische, sociale en milieuvooruitgang faciliteren. Ze willen bijdragen tot een koolstofarme en zelfvoorzienende maatschappij. Ze geloven dat meer inzicht in en een betere implementering van duurzame transitie belangrijk is.

Oplossing

ING en AMS gingen een partnership aan om zich te richten op hoe een bedrijf met succes zijn eigen proces van duurzame transformatie kan opstarten. Hoe kan een bedrijf dergelijke processen ontwikkelen en een positieve impact hebben op de maatschappij, terwijl het toch economisch leefbaar blijft?

Resultaat

Deze studie is een combinatie van academisch onderzoek en getuigenissen van ondernemers die de grote sprong voorwaarts al maakten. Het doel is informatie te geven en bedrijfsleiders te inspireren om te kiezen voor duurzame transitie.

Projectverloop

  • Wat is de status van duurzaam ondernemen in België?
  • Wat motiveert bedrijven om zich bezig te houden met duurzaamheid?
  • Welke concrete acties nemen ze?
  • Welke obstakels ondervinden ze bij het implementeren van duurzaamheid?
  • Tot op welke hoogte zijn ze bereid en in staat om duurzaamheid in overeenstemming te brengen met hun algemene strategieën?
  • En hoe verwachten ze dat duurzaamheid zich in de komende jaren zal ontwikkelen?

Dit zijn enkele van de vragen die de leidraad vormden voor de Studie over Duurzame Verandering die door Antwerp Management School is uitgevoerd in samenwerkeing met ING Belgium over de positie en prestaties van Belgische bedrijven rondom duurzaamheid. De resultaten werden voorgesteld op 7 juni 2018, tijdens het ‘Duurzame Verandering in België’-evenement in het hoofdkantoor van ING in Brussel.

  • Download de complete studie
  • Download het boekje, waarin interviews staan met ondernemers en duurzaamheidsmanagers die praktische inzichten en suggesties hebben voor bedrijven die hun activiteiten rond duurzaamheid willen opstarten of in een hogere versnelling brengen.
  • Download de infografiek met de belangrijkste bevindingen die compact en duidelijk worden voorgesteld.

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Geluk Eva web

Een vraag over dit project?

Function Onderzoeker Human Centered Design, senior projectleider Stress and Burnout
Geluk Eva web
Sluiten

Een vraag over dit project?