Icon info
NL
AMS Research business design thinking innovation 2
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research/19-thoughts
De kleren van de leider – 19 inzichten in…

Business Design & innovatie

De kleren van de leider – 19 inzichten in leiderschap

Hoe zit het met jouw leiderschap? Geen gemakkelijke vraag, vooral omdat we leiderschap nog sterk associëren met bazen. Niets is minder waar. Leiderschap is vandaag het werk van iedereen. In deze inspiratiesessie komen we tot de essentie van leiderschap en geven we vooral ook persoonlijk richting aan jouw leiderschap, in functie van je eigen kwaliteiten en je context.

Type project Leiderschap
Contactpersoon Koen Marichal

Hoe zit het met jouw leiderschap? Geen gemakkelijke vraag, vooral omdat we leiderschap nog sterk associëren met bazen. Niets is minder waar. Leiderschap is vandaag het werk van iedereen. In deze inspiratiesessie komen we tot de essentie van leiderschap en geven we vooral ook persoonlijk richting aan jouw leiderschap, in functie van je eigen kwaliteiten en je context.

The Leaders Clothes

Aanpak

Aan de hand van de 19 inzichten in leiderschap verkennen we jouw eigen leiderschap. Tezelfdertijd brengen we jouw context binnen: wat wordt van jou verwacht? Wat heeft je organisatie nodig? Het antwoord op beide vragen leidt tot tips en ideëen voor je verdere ontwikkeling als leider. We werken met de 19 kaarten en een werkblad en wisselen persoonlijke reflectie, interactie en theoretische toelichting af.

Doelgroep

Deze workshop is inspirerend voor iedereen die met leiderschap aan de slag is of wil zijn. Hij is ook ideaal voor bestaande teams om een visie ontwikkelen over het bestaande en nodige leiderschap.

Aantal deelnemers

12 à 20

2 versies

  • Introductie: halve dag, inclusief kaartset & werkposter per deelnemer.
  • Deep dive: volledige dag, prijs op aanvraag, inclusief voorbereiding en customizing en het boek “De kleren van de leider”. De deep dive laat toe om de leiderschapsvraagstukken inhoudelijk dieper te verkennen en te komen tot een voldragen actieplan.

Docenten

De docenten zijn verbonden aan het Expertisecentrum Leiderschapvan Antwerp Management School. Ze zijn stuk voor stuk expertfacilitatoren en zeer goed vertrouwd met het ideeëngoed van “De kleren van de leider”. Jesse Segers, Koen Marichal, Karen Wouters, Anne Lemaire, Katrien Nuyts.

De 19 inzichten in leiderschap – het kaartdoosje & de werkposter

Met de leiderschapskaarten en de werkposter “De leiderschapspiegel” kan je gemakkelijk aan de slag om je leiderschap persoonlijk of als team te verkennen. Elke kaart heeft op de achterkant een korte uitleg en suggesties om ermee aan de slag te gaan. Prijs: per doosje: € 14,95 (excl. BTW en verzendingskosten). Voor grote oplages kunnen specifieke afspraken worden gemaakt. Ideaal in combinatie met het boek: “De kleren van de leider.” Combinatieprijs: € 40.

DOWNLOAD HIER DE WERKPOSTER

CONTACTEER KOEN OM HET KAARTDOOSJE TE KOPEN

In 2013 verscheen “De leider in de spiegel”. Het boek werd snel een bestseller voor geïnteresseerden en specialisten in leiderschap. De heel open benadering in combinatie met inspirerende verhalen en recente wetenschap werkte inspirerend. Vier jaar later verschijnt “De kleren van de leider”. Opnieuw worden 19 inzichten gepresenteerd met recente wetenschap en nieuwe getuigenissen. Waarin zit het verschil met het vorige boek? Lees erover in deze blogpost.

Over de auteurs

Koen Marichal doceert en onderzoekt leiderschap aan Antwerp Management School. Hij heeft meer dan 20 jaar HRM-ervaring in verschillende organisaties.

Jesse Segers is vice-decaan onderwijs en professor leiderschap en organisatiegedrag aan Antwerp Management School. Hij is tevens visiting professor aan verschillende buitenlandse onderwijsinstellingen.

Samen leiden ze het Expertisecentrum Leiderschap van Antwerp Management School, dat leiderschap van mensen en organisaties onderzoekt en ontwikkelt.

"Een boek dat op een schitterende wijze het kleurrijke pallet van leiderschap beschrijft, waar je alleen maar meer goesting van krijgt. Het ene moment zo herkenbaar, het andere moment jezelf in vraag stellend. Totaal niet normatief, maar uitnodigend om je eigen verhaal te beginnen schrijven."

— Katrien Verhegge, Administrateur-generaal Kind en Gezin

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Koen Marichal

Een vraag over dit project?

Function Docent leiderschap(sontwikkeling)
Koen Marichal
Sluiten

Een vraag over dit project?