Icon info
NL
AMS Research business design thinking innovation 2
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/design-innovation/research/tripod-2
Tripod II

Business Design & innovatie

Tripod II

Ten dienste van de transregionale kleine en middelgrote ondernemingen.

Type project Interreg France-Wallonie-Vlaanderen
Projectpartners Lille Design (FR, Lead partner), Aditec Pas-de-Calais (FR), CCI Grand Lille (FR), Ruches d’entreprises Nord de France (FR), Designregio Kortrijk (VL), Antwerp Management School (VL), Design Innovation (WA), Progress/Maison du Design (WA), IDETA (WA), Héracles (WA), Wallonie Design (WA) Geassocieerde partners: Université de Mons (WA), Ecole Nationale Supérieure des Mines de Douai – Incubateur APUI (FR)
Duur januari 10, 2016 - maart 31, 2021
Contactpersoon Roel De Rijck

Dit onderzoeksproject kwam tot stand met de steun van Interreg France-Wallonie.Ten dienste van de transregionale kleine en middelgrote ondernemingen

In een omgeving waar meer en meer concurrentie heerst, is design werkelijk een strategische tool om de innovatie en de creativiteit te versterken van die ondernemingen die bezorgd zijn om hun evolutie en groei. In het hart van deze euro-regio hebben ondernemingen zoals ISI Plast, Ocular of ook Deknudt Mirrors, designmethodes leren integreren en halen ze hier een competitief voordeel uit.

In TRIPOD worden de krachten en expertises gebundeld bij verschillende partners die actief zijn in de ondersteuning van economische groei in Vlaanderen, Wallonië en Hauts-de-France. Op deze manier kunnen ondernemingen begeleid worden om designmethodes toe te passen zodat ze in concurrentiekracht kunnen groeien en zich leren onderscheiden.

Ga naar de Tripod website

Design tripod

Tripod biedt volgende diensten aan:

Voor ondernemingen

  • Een begeleiding die de nieuwe praktijken van designmanagement integreert;
  • Een opleiding designmanagement voor de onderneming zelf en bij de ontwikkeling van innovatieprojecten;
  • Deelname aan transregionale evenementen om de projecten te versnellen.

Voor professionele designers

Mogelijkheden tot samenwerkingen met bedrijven;Promotie en valorisatie van hun activiteiten;Deelname tot en activering van een transregionaal netwerk van designers. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met grensoverschrijdende partners om de uitwisseling tussen expertise en knowhow optimaal te benutten. Het beheer van deze activiteiten vindt plaats in regelmatig overleg met de operatoren van andere projecten binnen de GoToS3 portefeuille. Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling – Avec le soutien du Fonds européen de développement régional Interreg V France-Wallonie-Vlaanderen.

Partners

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met grensoverschrijdende partners om de uitwisseling tussen expertise en knowhow optimaal te benutten.

Het beheer van deze activiteiten vindt plaats in regelmatig overleg met de operatoren van andere projecten binnen de GoToS3 portefeuille.

Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling – Avec le soutien du Fonds européen de développement régional Interreg V France-Wallonie-Vlaanderen.

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Roel de rijck

Een vraag over dit project?

Function Campus Sustainability Officer
Roel de rijck
Sluiten

Een vraag over dit project?