Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/roel-de-rijck
Roel De Rijck

Roel De Rijck

Function Campus Sustainability Officer - Business Design & Innovation Expert

Expertise

  • Design Thinking for Business
  • Service Design
  • Product-Service Systems

Roel studeerde in 2003 met onderscheiding af als master in de productontwikkeling aan de Hogeschool Antwerpen (nu Universiteit Antwerpen). Hij startte zijn carrière als ontwerper voor Philips Lighting, waarna hij stelselmatig complexere innovatieprojecten uitwerkte voor meerdere organisaties. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor het uitwerken van future shopping scenario's voor lingeriefabrikant Van de Velde. Waar hij in samenwerking met de R&D-cel een proof of concept uitwerkte van een intelligente lingerie styling spiegel. Een concept dat later succesvol werd uitgerold in de verschillende flagship stores van het luxe lingeriemerk in Hong Kong, London, New York, Amsterdam en Düsseldorf.

In 2012 vervoegde hij als innovatiecoach het team van Flanders Inshape, het Vlaamse kenniscentrum voor designgedreven innovatie. Voor Flanders Inshape combineerde hij één op één innovatiebegeleiding van ondernemingen en ontwerpgedreven onderzoek dat toegespitst is op directe impact in het werkveld. Hierbij werd "Design Thinking" telkens als centrale onderzoeks- en innovatiemethodiek gehanteerd.

Sinds 2016 vormt Design Thinking eveneens de basismethodiek voor alle onderzoek en begeleiding die Roel vanuit het Expertisecentrum Business Design & Innovatie van Antwerp Management School uitvoert, als ook in de samenwerking met collega experten van andere expertisecentra binnen Antwerp Management School.