Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/inzichten
Inzichten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/podcasts/gramitherm-maakt-circulaire-isolatiepanelen-uit-gemaaid-gras
Gramitherm maakt circulaire isolatiepanelen uit…
Terug naar overzicht
Duurzaamheid

Gramitherm maakt circulaire isolatiepanelen uit gemaaid gras

Dit is aflevering 5 van de reeks 'Trends Gamechangers'.

De Trends Impact Podcasts nemen je mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. Negen afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.

Als enige ter wereld produceert Gramitherm isolatiepanelen die grotendeels bestaan uit gemaaid gras. Daarvoor gebruiken ze gras dat bestemd zou zijn voor de afvalberg, in plaats van zelf gras te kweken op landbouwgrond. Bovendien zijn hun panelen recycleerbaar en proberen ze naast een circulair product ook diverse andere circulaire verbeteringen aan hun bestaande processen toe te voegen. Zo produceren ze hun eigen biogas en proberen ze afvalstukken in hun productie te recupereren.

De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.
door Ewald Van den Auwelant, Florent Timmermans | 27 september 2023

Related content

Boogkeers campus AMS management school