Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/business-strategy-leadership
Masterclass Bedrijfsstrategie & Leiderschap
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/business-strategy-leadership/programma-docenten
Programma & docenten

Masterclass Bedrijfsstrategie & Leiderschap

Ontdek hoe je een strategie kan implementeren en deze strategie succesvol kan omzetten in superieure resultaten. We gaan een stap verder dan de traditionele strategie-opleidingen.

Taal

Engels

Eerste startdatum

21.11.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€10.250

Locatie

Antwerpen, België
AMS Business strategy certificaat uitreiking web resized
Learn More

Taal

Engels

Eerste startdatum

21.11.2024

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€10.250

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/business-strategy-leadership
Masterclass Bedrijfsstrategie & Leiderschap
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/business-strategy-leadership/programma-docenten
Programma & docenten

Programma & docenten

Module 1: Excellence in strategisch management

Tijdens deze module leer je hoe je spanningen en paradoxen in een turbulente omgeving in evenwicht houdt.

We reiken jou de juiste tools en technieken aan om een baanbrekende strategie te formuleren. Klassieke kaders zoals een omgevingsscan worden aangevuld met de ‘jobs-to-be-done’-theorie, zodat je jouw concurrentievoordeel kan bepalen. Aan de hand van zeven testen verbeter je de effectiviteit van je strategie.

Deze strategie kan je niet realiseren zonder een duidelijk, expliciet en breed gedragen uitvoeringsproces. Hiervoor maak je kennis met beproefde methodes waarmee de strategie-uitvoering integraal deel zal uitmaken van je dagelijkse werking. We dagen je uit om een excellent uitvoeringsniveau te halen waarmee je de impact van een doorgedreven strategieproces laat zien.

Tenslotte leer je via Smart business nieuwe bronnen van waarde ontsluiten. Het hercombineren van digitale en niet-digitale middelen, organisatorische capaciteiten en een drive om betekenisvolle waarde te creëren, stimuleren de prestaties van de organisatie en leiden tot betere aanbiedingen, lagere kosten, snellere time-to-market en een grotere impact op de ervaring van klanten en werknemers. We maken hierbij bewust geen onderscheid tussen digitalisering en digitale transformatie. Het benutten van technologie om te floreren kan immers gaan van een aanjager van marginale efficiëntiewinst tot een aanjager van fundamentele verandering.

Na deze module kan je:

 • de complexiteit van je omgeving vertalen in een duidelijke strategie;
 • het waarom, wat en hoe duidelijk maken aan de hand van een heldere en sterke missie, visie en strategie;
 • aan de slag met innovatieve strategiekaders;
 • strategische doelstellingen omzetten in een set van KPI’s en deze op een motiverende manier inzetten;
 • de uitvoeringsprocessen van de strategie verankeren en optimaliseren;
 • de 2 drijfveren van smart business begrijpen: bewustzijn & adoptie van relevante digitale technologie, en organisatorische capaciteiten;
 • relevante technologieën identificeren en middelen prioritair toewijzen aan de hand van het Smart Adoption Model;
 • alternatieve strategische antwoorden op technologische verandering identificeren en formuleren:
 • effectieve keuzes maken over de inzetbaarheid van technologie om stakeholders te betrekken en een onderscheidend voordeel te creëren.

Module 2: Strategisch leiderschap & hoogperformante teams

Met deze module willen we je voorbereiden op de 'menselijke' uitdagingen die samengaan met het aansturen van strategische transformatie binnen jouw organisatie. Dit houdt onder meer in: het begrijpen van menselijk gedrag en motivatie op de werkvloer, het creëren van een gevoel van missie en purpose, zelfleiderschap, het bouwen van vertrouwen en betrokkenheid, leiderschapscommunicatie en talentontwikkeling.

De eerste stap is het creëren van een stevige basis voor jouw ontwikkeling als professional en als leider. Op basis van de zelfkennis die je genereert, ontdek je jouw basisstijl die zowel je sterktes als je potentiële vooroordelen en blinde vlekken weergeeft. Je leert hoe je jouw volledige potentieel kan bereiken. Via een 360°-feedback oefening krijg je feedback van je medewerkers, leden van het managementteam en stakeholders over jouw managementcompetenties.

Om de veranderingen in je organisatie te integreren, worden de leden van je managementteam daarna uitgenodigd om te reflecteren over hun teamrollen en over niveaus van homogeniteit versus heterogeniteit. Het team krijgt feedback over zijn potentiële blinde vlekken. De teamleden leren hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen en zichzelf kunnen beschermen tegen de negatieve effecten van groepsdenken.

Na deze module:

 • kan je cognitieve stijlen en drijfveren ontwikkelen en beïnvloeden om de transformatie van je organisatie te sturen;
 • weet je hoe je skills in zelf-leiderschap moet integreren en hoe je fundamentele kennis over je eigen purpose, visie en leiderschap krijgt;
 • weet je hoe je effectieve interpersoonlijke relaties op de werkplek kan ontwikkelen en weet je vooral hoe je performante managementteams kan ontwikkelen;
 • weet je hoe je een organisatie moet leiden en strategische verandering kan doorvoeren;
 • zie je het verschil tussen een goede leidinggevende en een inspirerende leider.

Optie: Persoonlijk leiderschapstraject

Dit leiderschapstraject is ontworpen voor managers/leiders die hun volledige leiderschapspotentieel willen ontwikkelen. Het helpt hen om de juiste mindset en skills te ontplooien zodat ze kunnen omgaan met een van de grootste uitdagingen in organisaties: het >aansturen en motiveren van mensen om zelfleiderschap, teamcohesie en organisatorische efficiëntie na te streven, zowel in goede tijden als in tijden van crisis. Transformationeel leiderschap resulteert in transformerende organisaties.

In ons NeuroTrainingLabTM dat uniek is in België, gebruiken we een methodologie voor de ontwikkeling van leiderschapscompetenties die toelaat om leiderschapsgedrag te observeren en de bijhorende neuro-cognitieve activiteit te meten. Doel is om het EQ, de prestaties en de gezondheid van professionals te verbeteren via aanvullende, taakgebaseerde neurofeedback. Deelnemers worden geconfronteerd met emotioneel uitdagende bedrijfssituaties, en gaan daarbij in interactie met elkaar en een speciaal daarvoor opgeleide acteur.

Je krijgt een volledig team van professionals ter beschikking. Zij zijn goed getraind in het integreren van 'diagnose' en 'behandeling'. Dit helpt je niet alleen om een betere, hoogperformante leider te worden, maar je uitgebalanceerde mindset zal je ook helpen om je persoonlijke leven in balans te krijgen. Dankzij onze feedback kan je jouw reacties, argumenten, gedragingen en je biometrische/EEG-activiteit testen, observeren en verbeteren.

Faculty

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Eline maes

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Eline maes
Sluiten

Een vraag over dit programma?