Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

Banner Leading Digital Transformation
Programma's
Executive Master in IT Risk & Cyber Security Management
Overzicht

Master in IT Risk & Cyber Security Management - Overzicht

Overzicht

In de snel evoluerende samenleving van vandaag zijn bedrijven en organisaties sterk afhankelijk geworden van informatieverwerkingssystemen en, meer specifiek, van waterdichte beveiligingssystemen. Nu er elke dag nieuwe cyberdreigingen opduiken, is cyberveiligheid niet iets dat eenvoudig aan de IT-afdeling kan worden gedelegeerd. Het moet op de strategische agenda staan ​​op het hoogste niveau van de organisatie. Als gevolg hiervan is de rol van de Chief Information Security Officer (CISO) en de Chief Information Officer (CIO) de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd.

Om te voldoen aan de huidige strenge informatiebeveiligingsvereisten, moeten technische leiders goed op de hoogte zijn van de missie en visie van de organisatie. Ze moeten inzicht hebben in de cyberdreigingen en het actorenlandschap van het bedrijf, evenals de interne beveiligings- en risicocapaciteiten. Bovendien moeten ze in staat zijn om bewust en zorgvuldig gebruik van informatie binnen de organisatie te stimuleren.

De deeltijdse Executive Master in IT Risk & Cyber ​​Security Management (MRSM) resulteert in de titel Master of Science (MSc). Je verwerft up-to-date kennis bedoelt voor de information security professional om uit te blinken in hetbeheren en besturen van de IT risico’s, beveiliging en compliance verantwoordelijkheden voor jouw bedrijf. Het programma stelt cybersecurity voor als een bedrijfsbrede uitdaging op het gebied van risicobeheer, met gevolgen voor technische, organisatorische en bestuurlijke verantwoordelijkheden.

Deelnemers worden ondergedompeld in de context van de huidige datagestuurde omgeving en leren hoe ze strategieën en beleid voor informatierisico's en beveiligingsbeheer kunnen ontwikkelen en implementeren, afgestemd op de specifieke behoeften van hun organisatie. Ze leren en begrijpen de juridische, technische, organisatorische en culturele aspecten die nodig zijn om een ​​succesvolle beveiligingsstrategie te implementeren en waarde te genereren voor hun bedrijf en / of organisatie.

Deze internationaal geaccrediteerde Master of Science (MSc) in IT Risk & Cyber ​​Security Management zal deelnemers ertoe aanzetten om de praktijk met de wetenschap te confronteren. Een zeer interactieve leerreis - ondersteund door topfaculteiten, gastdocenten, peer-to-peer learning, casestudy's, individuele en groepsopdrachten - zal een uitgebalanceerde en unieke mix van wetenschap en praktijk garanderen.

Dit programma is de enige, dubbel geaccrediteerde Master of Science in IT Risk & Cyber ​​Security Management in de Benelux

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma zal je volgende professionele vaardigheden hebben ontwikkeld of verbreed:

Governance: inzicht in en toepassing van governance-mechanismen die nodig zijn om beveiligingsprogramma's te ontwikkelen en te implementeren, rekening houdend met bedrijfsstrategieën zoals buy and build-strategieën, (de)gecentraliseerde IT, cloudstrategieën, wereldwijde aanwezigheid, outsourcingstrategieën, enz;
Management: succesvol ontwikkelen, implementeren en managen van information security & risico management strategieën en beleid, afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie;
Measure: ontwikkeling van informatiebeveiligings- en risicobeheerprocessen, integratie in gerelateerde bedrijfsprocessen en bijbehorende technologie en gedrag, allemaal met als doel een goed meetbaar ondernemingsbestuur te garanderen dat kan worden gemonitord op zijn prestaties;
Technology: inzicht in en ontwikkeling van een strategisch-technische implementatie-roadmap die is afgestemd op bedrijfsdoelen en die betrekking heeft op hedendaagse architectuur en technologie zoals cloudcontrole, beveiligingsorganisatie, automatisering en responsmogelijkheden, allemaal met als doel te voldoen aan de interne en externe wettelijke vereisten;
Awareness: organisatiebreed bewustzijn vergroten in termen van informatie kwetsbaarheden, risicoscenario's en beslissen over actiegerichte informatiebeveiligingsmaatregelen en -maatstaven;
Coordination: constructieve samenwerking mogelijk maken tussen zakelijke vereisten en experts op het gebied van technische informatiebeveiliging om beleid, operationele activiteiten (Security Operations Centers) en IT-beveiligingsaspecten, bijvoorbeeld in de cloudomgeving, te harmoniseren;
Leadership: creatie van de juiste risicobewuste cultuur met bijbehorend eigendom en vakmanschap voor zowel bedrijven als IT. Ontwikkelen, verklaren en uitvoeren van de nodige verbeteringen en / of aanpassingen van het gedrag van mensen, proces en technologie, rekening houdend met alle juridische, zakelijke, maatschappelijke en menselijke aspecten;
• Daarnaast zul je ook goed voorbereid zijn om met succes professionele ISACA-certificeringen zoals CISA, CISM, CGEIT en CRISC te behalen.

Diploma

De masteropleiding 'Executive Master in IT Risk & Cyber Security Management' is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Afgestudeerden behalen een "MSc" (Master of Science) diploma van Antwerp Management School.

Daarnaast ontvang je een certificaat voor de module Corporate Governance, Risk & Compliance van Maastricht University School of Business & Economics.

Deelnemers

Dit programma is bedoeld voor professionals die op senior managementniveau werken of ambities op managementniveau hebben:

Professionals op het gebied van informatietechnologie, (Chief) Information Officers, (Chief) Information Security Officers (CISO), Security Managers, Operational Risk Managers (ORM), Data Protection Officers (DPO), Risicoanalisten, Line Managers, (Senior) IT-auditors, Cyber Security Consultants, Compliance Officers, Chief IT Risk Officers, etc.

Boogkeers
Danny lauwers