Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Programmapagina Cyber
Programma's
Masterclass Cyber Security Architecture & Technologies
Overzicht

Masterclass Cyber Security Architecture & Technologies - Overzicht

Overzicht

In de snel evoluerende samenleving van vandaag zijn bedrijven en organisaties sterk afhankelijk geworden van informatieverwerkingssystemen en, bij uitbreiding, van waterdichte beveiligingssystemen.

Leven in het tijdperk van digitale gegevens betekent dat we de onderlinge verbondenheid moeten omarmen waarmee we op oneindig veel manieren kunnen communiceren en samenwerken.

Met een toenemende internationale cyberdreiging is de noodzaak om de gegevensactiva van de organisatie te verdedigen en te beschermen echter van cruciaal belang. Gezien het feit dat organisaties tegenwoordig steeds meer in een gedistribueerd landschap werken, zijn beveiligingsvereisten en gepaste governance- en managementprocessen vereist buiten de IT-silo en moeten deze worden opgenomen in de relevante bedrijfsprocessen.

Om te voldoen aan de huidige strenge cyberveiligheidsvereisten, moet de beveiligings- en risicobeheerder goed op de hoogte zijn van de missie en visie van de organisatie, inzicht hebben in de beveiligingsarchitectuur, de continu evoluerende - cybertechnologieën voorblijven en in staat zijn om het bewust gebruik en het omgaan met digitale informatie binnen en buiten de organisatie te stimuleren.

Over het programma

In deze Masterclass verwerven studenten een end-to-end visie op de verschillende onderwerpen van cyberveiligheidsbeheer en -activiteiten. Het programma benadert dit domein vanuit een tactisch maar ook vanuit operationeel oogpunt.

• Leer hoe je veilige architecturen in IT-systemen, netwerken en bedrijfstoepassingen kunt ontwikkelen, ontwerpen en implementeren;
  • Leer hoe om te gaan met de bedreigingen van IoT, cloud, mobiel, draadloos en andere digitale technologieën;
  • Verkrijg inzichten over hoe je op de hoogte kunt blijven van nieuwe technologische ontwikkelingen om potentiële bedreigingen voor te blijven en de hoogste cyberbeveiligingsniveaus binnen je organisatie te handhaven;
  • Krijg inzicht in hoe je jezelf kunt uitrusten voor het geval er een beveiligingslek zou zijn in je organisatie.

Leerdoelen

Na deelname aan dit programma hebben deelnemers de volgende professionele vaardigheden verder ontwikkeld:

• Cyber & Business Information Security: krijg inzicht in strategische onderwerpen zoals regelgeving, trends, strategische doelstellingen en ontwikkel deze tot beveiligingsdoelen en -doelstellingen;

• Managing Cyber Risks & Threats: krijg inzicht in de verscheidenheid aan cyberrisico's, bedreigingen, trends, actoren, tooling en technieken;

• Cyber Security Architecture: verwerf inzicht in de belangrijkste concepten van beveiligingsarchitectuur, inclusief best-practice architecturale kaders en standaarden;

• Agile Secure Development: krijg inzicht in de belangrijkste principes, stadia en technieken voor agile veilig levenscyclusbeheer;

• Cyber Security Processes & Structures: verwerf inzicht in frameworks voor beveiligingsbeheersystemen en bijbehorende doelstellingen en controles;

• Cyber Incident Management: begrijp en oefen het proces van het identificeren, beheren, rapporteren en analyseren van beveiligingsbedreigingen of incidenten;

• Cyber Security Legal & Privacy regulations: begrijp de ethiek en juridische implicaties van ethisch hacken;

• Ontwikkel en oefen interpersoonlijke communicatie-, presentatie- en overtuigingsvaardigheden zodat je toewijding en medewerking krijgt voor je beveiligings- en verzekeringsplan, zodat je het kunt uitvoeren en zodat je het belang ervan kunt aangeven bij alle belanghebbenden.

Doelpubliek

Deze masterclass is bedoeld voor zakelijke en IT-professionals die op tactisch of managementniveau opereren.

Functies van deelnemers zijn onder meer die van IT-professionals, (hoofd)) information security officer, security manager, operational risk manager, risicoanalist, managers van het Security Operations Center (SOC), lijnmanagers, (senior) IT-auditor, IT-consultant, onderneming / beveiligingsarchitecten, etc.

Deelnemers zijn actief in verschillende soorten organisaties, zoals advies- en auditbedrijven, IT-dienstverleners, productiebedrijven, gezondheidszorg en overheidsorganisaties.

Diploma

Na actieve deelname aan deze module en het succesvol afleveren van de opdracht die aan de module vasthangt, ontvang je een masterclasscertificaat van Antwerp Management School.

Daarenboven krijg je een vrijstelling voor deze module wanneer je beslist je in te schrijven voor een van de Executive Masters in Leading Digital Transformation aan Antwerp Management School.

Behaal een masterdiploma!

De Masterclass Cyber Security Architecture & Technologies is onderdeel van onze Executive Masters in Leading Digital Transformation. Vier deeltijdse masterprogramma’s geven jou de mogelijkheid en flexibiliteit om je job en carrièreperspectieven te combineren met het behalen van een masterdiploma.

Door de moduleconstructie van deze masterprogramma’s zijn er gedurende de twee academiejaren verschillende startpunten mogelijk, dit biedt optimale flexibiliteit. Start met een module en meld je later aan voor het volledige mastertraject of combineer die modules die het best bij je persoonlijke noden passen.

Bij succesvolle voltooiing van het deeltijdse masterprogramma verkrijg je een Master of Science (MSc) diploma met een dubbele accreditatie: de internationale AACSB-accreditatie en de Nederlands/Vlaamse NVAO-accreditatie.

Infosessies

Wil je graag meer info over de Master Class Cyber Security Management? Kom dan naar een van onze online infosessies.

Boogkeers
Danny lauwers