Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management
Master in Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management/programma
Programma

Master in Strategic Human Resource Management

De strategie van een organisatie verenigen met de individuele ambities van de werknemers is een eeuwenoud vraagstuk. Vandaag zijn er nochtans meer mogelijkheden dan ooit om een goed hr-beleid uit te stippelen, maar de multiculturele omgeving, technologische innovaties en groeiende aandacht voor duurzaamheid creëren ook steeds complexere uitdagingen. Op zoek naar een plek waar jouw passie voor business en people volledig tot zijn recht komt? In onze Master in Strategic Human Resource Management ontpop jij je tot een expert-bruggenbouwer.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Human Resources Management - Strategic Human Resource Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Human Resources Management - Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management
Master in Strategic Human Resource Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-strategic-human-resource-management/programma
Programma

Programma

Core Curriculum


HRM Fundamentals

In deze cursus krijg je drie voor de prijs van één: je leert de connectie maken tussen de organisatie, de individuen die daarin bewegen en duurzaamheid als doel. Met de centrale vraag “Hoe kunnen organisaties hun medewerkers coachen om duurzaam bij te dragen aan de strategische doelen en hun eigen ontwikkeling?” bouw jij de basis op om uit te blinken in het verdere curriculum.

Organizational Development Fundamentals

Onze samenleving is voortdurend in beweging en dwingt organisaties om mee te evolueren op haar ritme. Gelukkig leggen de gedragswetenschappen en -praktijken een stevige basis om verandering teweeg te brengen binnen bedrijven. Kruip in de huid van een echte OD-manager, ontwerp een eigen interventievoorstel en evalueer hoe haalbaar en duurzaam jouw veranderingstraject zou zijn. Een handig voorproefje van het echte werk, dat in het verdere curriculum nog een vervolg krijgt…

International HRM

Al onze managementmasters worden bekeken door een internationale lens, maar wie een voorliefde heeft voor hrm zal daar des te meer baat bij hebben, want de menselijke kant van bedrijven is net wat die multiculturele omgeving zo bijzonder maakt. In deze cursus word je geconfronteerd met interculturele uitdagingen uit de praktijk die ook op jouw carrièrepad kunnen komen en leer je ze te navigeren met bewezen methoden.

Business Challenges & Innovation Labs

Wereldwijde trends als digitalisering en AI-tools, veranderende organisatiestructuren, het stijgende belang van welzijn, diversiteit & inclusie, vergrijzing van het personeelsbestand en disrupties, zoals pandemieën of economische crises, laten de businesswereld niet onberoerd. Welke innovaties kunnen het hoofd bieden aan die bedrijfsuitdagingen? Ga mee op zoek naar het hrm van de toekomst en presenteer jouw bevindingen trots aan een jury uit het vak.

Strategic HRM & Business Partnering

Deze cursus staat volledig in het teken van strategisch personeelsmanagement. Hoe beheer je human resources consistent met de strategische doelen en het beleid van het bedrijf? Hoe kan hr de langetermijnprestaties verbeteren, op basis van hr-data en analytics? Welke economische, sociale, psychologische en wettelijke factoren beïnvloeden de arbeidsrelatie? Theorie en praktijk smelten samen om het menselijk kapitaal in je organisatie ten volle te benutten én verzorgen.

Financial Management

Als hr-manager lijkt de wereld van financiën misschien veraf, maar het is een afdeling die het gemoed van je medewerkers en de mogelijkheden van je organisatie sterk beïnvloedt. Om vanuit jouw vakgebied vlot mee te spreken met de financeprofessionals is het belangrijk om toch enkele stappen in die cijferwereld te wagen. Geen zorgen, met onze gedetailleerde kaart bereik je vol zelfvertrouwen de eindbestemming.

Organizational Development Practices

Na verkenning van de Organizational Development Fundamentals, maken we hier de weg af. Welke ontwikkelingsproblemen doen zich voor in de organisatie? Welke OD-interventies kunnen de organisatie helpen haar prestaties en effectiviteit te verbeteren? Hoe evalueer je de resultaten? Met de antwoorden op die vragen bouw je jouw professionele profiel op tot een expert Organizational Development.

Labor Relation Management

Arbeidsrelaties zijn een van de belangrijkste concepten uit hr, maar er komt heel wat meer bij kijken dan de communicatie tussen werkgevers en werknemers. Een arbeidsrelatie is ook een machtsrelatie die speelt binnen de organisatie, de sector en zelfs de samenleving. We gaan aan de slag met werknemersverschillen, vertrouwen, betrokkenheid, partnerschap, stakingen en conflict tot jij het debat moeiteloos een stap verder weet te brengen met academische concepten en eigen innovaties.

Human Resource Management Practices

Van jobzoektocht tot vertrek leggen jouw medewerkers een heel traject af binnen je organisatie. Om dat avontuur zo positief mogelijk te maken voor elke betrokkene levert deze cursus je een diepgaand inzicht in de employee lifecycle. Met de rode draad van werving & selectie, loopbaan & ontwikkeling, en prestatie & beloning ontdek je alles over het aantrekken, ontwikkelen én behouden van talent.

Master Project

Klaar voor het echte werk? In het Master project kan je daar al 8 weken lang van proeven. Tijdens dit traject mag je de titel ‘junior consultant’ op je borst spelden en ga je met je nieuwe kennis voor het eerst een échte hr-businesscase te lijf. Welke start-up, kmo of multinational mag profiteren van jouw inzichten en advies?

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

HR Consulting Skills Bootcamp

Met de begeleiding van consultancy-expert Deloitte en andere ervaren professionals bijten we ons een week vast in een case. We verkennen alle fasen van een typisch consultingproject, van probleemanalyse tot het pitchen van je oplossing. Zo sta jij stevig in je schoenen wanneer je je eerste stappen zet als junior consultant. Deze bootcamp is een van de hoogtepunten van het curriculum waar alumni met trots op terugkijken.

Studiereis naar Madrid

Om je blikveld nog verder te verruimen trekken we naar Madrid. Daar zie je de internationale context in actie, want jouw ideale hr-beleid is sterk afhankelijk van de regelgeving en cultuur van de regio waar je bedrijf gevestigd is. Een week lang zijn we welkom aan de Universidad Carlos III Madrid (UC3M) voor inspirerende lezingen, debatten en bedrijfsbezoeken die je wegwijs maken in de actuele uitdagingen van de hr-sector.

Studiereis Madrid

Tijdens een vijfdaagse cursus aan de Universidad Carlos III de Madrid zijn we dieper ingegaan op een aantal nieuwe belangrijke HRM-kwesties vanuit standpunten van zowel algemeen als HR-management. Het was super inspirerend om te werken aan casestudies, rollenspellen, presentaties, boeiende debatten en om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

— Yasmine El Alji

Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken, in de vorm van een intensieve lesweek, volledig in het teken van een onderwerp dat voor jou relevant en interessant is. We zorgen steeds voor een uitgebreide keuze tussen onderwerpen uit het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstbestendige inzichten.

Om je een idee te geven, vind je hier een lijst van keuzevakken uit vorige jaren.

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

Global Leadership

Jouw persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als de technische kennis die je dit jaar zal opdoen. Daarom daagt deze module je uit om jezelf beter te leren kennen: hoe zit jij in elkaar? Hoe werk je samen met anderen? Welke carrièredoelen streef je na? Dit waardevolle bewustzijn en de soft skills die daarbij horen versterken je als persoon om de volgende professionele stap te zetten én brengen je op een goed blaadje bij recruiters.

We zijn ervan overtuigd dat we duurzaamheid moeten onderwijzen met als doel dat studenten leren hoe ze een verschil kunnen maken voor de wereld door middel van het project dat ze doen.

Ans devos

— Ans De Vos, PhD

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • …begrijp je de meest voorkomende internationale hrm-benaderingen en kan je de bijhorende strategieën, structuren, beleidslijnen en praktijken evalueren die organisaties sturen.
 • …ken je verschillende manieren om wereldwijd talent te werven, beheren en behouden ten voordele van zowel de individuen als hun werkgevers.
 • …evalueer je kritisch de belangrijkste culturele kaders en pas je ze toe om met de juiste gevoeligheid en responsiviteit te bewegen in crossculturele situaties.
 • …erken je de voordelen, maar zeker ook de beperkingen van internationaal hrm en weet je hoe op te zoek te gaan naar passende oplossingen.
 • …beschik je over alle kwaliteiten van een goede manager: professionele communicatie en verslaggeving, effectieve samenwerking in multiculturele teams, strategisch en duurzaam leiderschap.
 • …stap je moeiteloos in de rol van consultant, gesteund door wetenschappelijke onderzoeksmethoden, HR- en OD-frameworks en -tools.

Faculty

Peggy De Prins, PhD

Academische directeur Master in Strategic Human Resource Management, onderzoeker ‘Next Generation Work'

Ans De Vos, PhD

Houder van de SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers, associate dean of education, academische directeur Global Leadership Skills full-time masterprogramma's

Benny podevyn 3

Benny Podevyn

Professor financial management & accounting, corporate finance en andere financiële thema's

Karen Wouters, PhD

Programmadirecteur Masterclass Start to Lead, professor leiderschap

Sofie Jacobs, PhD

Associate professor HRM & Talent Development, Academic Director Global Leadership Program, Academic Mentor Executive PhD Program

Jelena Zikic, PhD

Professor of Organizational Behavior, HR & Career Management at York University and Antwerp Management School

Michael Dickmann, PhD

Professor of International Human Resource Management at Cranfield School of Management and at AMS

Kim

Kim De Meulenaere, PhD

Assistant professor organization development & organizational behavior

Jaime Bonache, PhD

Professor of International Human Resource Management at UC3M and Antwerp Management School

Thomas Marynissen

Full-Time Masters Program Manager

Kathleen Vangronsvelt, PhD

Onderzoeker “Enabling human impact”, professor Organizational behavior & HR, assistant professor Global Leadership skills

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?