Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/michael-dickmann-phd-1
Michael Dickmann, PhD

Michael Dickmann, PhD

Function Professor of International Human Resource Management at Cranfield School of Management and at AMS

Michael studeerde economie aan de London University en heeft een MSc in arbeidsverhoudingen en personeelsmanagement van LSE. Hij voerde een verschillende advies- en onderzoeksopdrachten uit bij geavanceerde multinationals, voornamelijk uit de financiële, automobiel-, telecommunicatie-, chemische, elektrotechnische en elektronische industrie. Hij adviseerde ook humanitaire organisaties, de regering en de Verenigde Naties. Hij heeft gewerkt in zijn geboorteland Duitsland, Australië, de VS, Colombia, Spanje en Groot-Brittannië en spreekt vloeiend Engels en Spaans.

Michael geeft lezingen op het gebied van internationaal en strategisch HRM. Hij is redacteur van het International Journal of Human Resource Management. Zijn onderzoek richt zich op human resource-strategieën, structuren en processen van multinationale organisaties, internationale mobiliteit en wereldwijde carrières.

Michael heeft in belangrijke academische en professionele tijdschriften gepubliceerd en hij is de hoofdauteur van twee recente boeken over internationale HRM en wereldwijde carrières.