Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

AMS EMBA Kick off 35 2
Nieuws
AMS Executive MBA behoudt zijn 1e plaats in de ranking

oktober 28, 2020

AMS Executive MBA behoudt zijn 1e plaats in de ranking

AMS stijgt in de wereldranglijst van plaats 62 naar 55 en blijft de nummer 1 in België!

Antwerp Management School (AMS) is opnieuw opgenomen in de Financial Times Worldwide Top 100 Ranking voor Executive MBA’s en klimt verder op naar de 55e plaats. In België staat het programma daarmee op de eerste plaats. De ranking werd gepubliceerd op maandag 26 oktober op de FT website en is gebaseerd op data die de Financial Times opvraagt bij zowel de businessscholen als bij de alumni.

“We zijn bijzonder verheugd dat in de zeer competitieve EMBA-wereldmarkt we zeer sterke resultaten halen op criteria die ook volledig in lijn liggen met onze eigen missie en waarden” zegt Prof. dr. Steven De Haes, decaan AMS. “Het feit dat we op nummer 16 staat voor corporate social responsibility en op nummer 21 wereldwijd voor international experience is een erkenning voor onze school en de focus die we leggen op het ontwikkelen van een maatschappelijk bewuste en internationale mindset.”

Een van de pijlers van het EMBA-programma is de internationale ervaring. Een pijler waar we met onze internationale immersiemodules veel tijd en aandacht aan besteden en die we samen met Prof. dr. Goran Milenkovic, expert in internationaal business management, blijven ontwikkelen. We zijn dan ook erg blij met onze goede ranking op dit niveau: nr. 21 wereldwijd voor internationale ervaring en in de top 10 op Europees niveau. Niet alleen AMS maar ook onze internationale partners in China (Lingnan College) en Rusland (IBS / Ranepa) doen het uitstekend in de huidige ranglijst, wat onze internationale ervaring verder zal versterken.

Ook op het vlak van diversiteit in onze opleiding mogen we terecht trots zijn: 39% van onze faculteit en 24% van onze deelnemers zijn vrouwelijk en 69% van onze board is internationaal.

Ten slotte geeft de ranking ook aan dat onze deelnemers zeer tevreden zijn over de investering in deze opleiding. Als we kijken naar de resultaten, geven 76% van de deelnemers aan dat ze hun beoogde doelen hebben bereikt, zijn we 21 plaatsen gestegen naar nummer 69 voor carrière vooruitgang en de gemiddelde salarisverhoging na afstuderen is 52%.

De komende jaren zal onze EMBA zich verder ontwikkelen. Samen met Prof. dr. Wayne Visser zullen we de impact van duurzaam denken op ons curriculum versterken. De EMBA-groep die onlangs is gestart, heeft al kennisgemaakt met het nieuwe personal development programma onder deskundige begeleiding van Prof. dr. Steven Poelmans en met de integratie van ons NeuroTrainingLab. We blijven deze aspecten in ons programma verder uitwerken en versterken om het persoonlijke groeiplan van elke deelnemer waar te maken.

Ondanks het feit dat we enorm moeilijke en uitdagende tijden hebben meegemaakt (en nog steeds meemaken), is en blijft onderwijs erg belangrijk. Zeker in deze tijden waarin we leiders nodig hebben die over de nodige vaardigheden beschikken om de uitdagingen in deze snel veranderende samenleving aan te gaan en organisaties en de samenleving in zijn geheel te helpen zich hier een weg doorheen te banen. We hebben gemerkt dat veel managers nu extra sterk de drang voelen om hun tijd te investeren in het verbeteren van hun leiderschapsvaardigheden en tegelijkertijd te leren van gelijkgestemde collega's met zeer verschillende achtergronden.

In oktober hebben we een interessante groep van 35 zeer diverse deelnemers mogen verwelkomen tijdens ons residentieel seminarie. Met respect voor alle sociale afstandsregels zijn we erin geslaagd hen een geweldige eerste ervaring van het EMBA-programma te geven met enkele zeer inspirerende sessies van Steven Poelmans en Ben Podevyn en natuurlijk wat quality time om elkaar te leren kennen.

De jaarlijkse ranking van de Financial Times is voor veel mensen een belangrijk selectiecriterium in hun zoektocht naar de juiste business school. In combinatie met de algemene missie van AMS waarbij het ontwikkelen van kritische zelfreflectie en de focus op interculturele samenwerking en duurzaamheid centraal staat, is AMS zo een sterke (leer)partner voor (toekomstige) deelnemers en bedrijven.

Raadpleeg het volledige overzicht van de FT Executive MBA ranking hier.

Wil je meer weten over de AMS Executive MBA en de infosessies? Ontdek het hier.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.