Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Emba ft ranking class
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/ams-executive-mba-is-de-nummer-1-in-belgië
AMS Executive MBA is de nummer 1 in België

november 18, 2019

AMS Executive MBA is de nummer 1 in België

AMS is de grootste stijger in de wereldranglijst en klimt 23 plaatsen omhoog tot positie 62!

Antwerp Management School (AMS) is opnieuw opgenomen in de Financial Times Worldwide Top 100 Ranking voor Executive MBA’s en behaalde de 62ste plaats. In België staat het programma daarmee op de eerste plaats en in de Benelux op de tweede plaats. De ranking werd gepubliceerd op maandag 18 november op de FT website en is gebaseerd op data die de Financial Times opvraagt bij zowel de businessscholen als bij de alumni.

“We zijn bijzonder verheugd dat in de zeer competitieve EMBA-wereldmarkt we zeer sterke resultaten halen op criteria die ook volledig in lijn liggen met onze eigen missie en waarden” zegt Prof. dr. Steven De Haes, decaan AMS. “Zo heeft de Financial Times sinds vorig jaar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als een criterium toegevoegd. Dit nieuwe criterium is gebaseerd op het aandeel van de kernvakken dat gewijd is aan MVO, ethiek, sociale en milieukwesties. We staan daarmee in de top 10 van de wereld.”

Maar ook op het vlak van diversiteit in onze opleiding mogen we terecht trots zijn. Met een stijging van 20% naar 42% vrouwelijke deelnemers behoren we tot de 10 beste. En dat is zeker geen evidentie in de EMBA-wereld.

Bovendien blijft de school net zoals de voorbije jaren zeer goede resultaten behalen op het vlak van internationale ervaring. In de EMBA opleiding van AMS ontwikkelen we onze deelnemers tot leiders in een dynamische internationale bedrijfscontext. Tijdens het programma bezoeken ze China en de V.S., werken ze intensief samen met collega EMBA-studenten uit Rusland, China, de V.S. en andere Europese landen en worden ze begeleid door een internationaal team van faculty.

Ten slotte vertaalt de investering in deze opleiding zich voor de deelnemers ook in een mooie vooruitgang op vlak van salaris. De gemiddelde salarisverhoging na afstuderen bedraagt 50%.

In oktober startte bij AMS een nieuwe EMBA cohorte met zeer veel ambitie en ervaring. De diverse achtergronden zorgen voor een grote toegevoegde waarde tijdens het programma. Veel aankomende EMBA'ers gebruiken de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times als basis voor het kiezen van een businessschool. Dit in combinatie met de corporate missie gericht op kritische zelfreflectie, interculturele samenwerking en duurzaamheid, maakt AMS een sterke partner voor individuen en bedrijven.

Antwerp Management School stijgt niet alleen met deze opleiding in de internationale rankings. Ook in de Masters in Management ranking (gepubliceerd op 28 oktober ’19) maakt AMS een grote sprong vooruit en staat nu op plaats 37 wereldwijd. Met deze twee schitterende resultaten ziet AMS haar internationale toppositie bevestigt.

Raadpleeg het volledige overzicht van de FT Executive MBA ranking hier.

En lees hier het artikel in Financial Times over de analyse van de ranking.

Wil je meer weten over de AMS Executive MBA en de infosessies? Ontdek het hier.


Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.