Icon info
NL
AMS Sustainable Transformation Thriving 7346 copy
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1/goodcrowd-stakeholder-management-tool
GoodCrowd Stakeholder Management Tool

Duurzame transformatie

GoodCrowd Stakeholder Management Tool

GoodCrowd is een gratis online tool voor het bevragen van belanghebbenden, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Type project Onderzoeksproject
Projectpartners AMS, MVO Vlaanderen, Voka, Spadel, Rosy Blue, Haven van Antwerpen
Duur november 01, 2017 - juni 30, 2018
Contactpersoon Lars Moratis, PhD

Omschrijving probleem

Bevraging van belanghebbenden is een belangrijk onderdeel van MVO. Belanghebbenden bevragen stelt je onder andere in staat om de antwoorden en suggesties in kaart te brengen van de mensen die deel uitmaken van de organisatie.

Toch lijken maar weinig organisaties geregeld een bevraging bij hun belanghebbenden uit te voeren.

Oplossing

Daarom is GoodCrowd een onmisbare tool voor het ontwikkelen, evalueren en herzien van het MVO-beleid van je organisatie, voor respons op je engagement voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en voor het vragen van feedback op je duurzaamheidsrapport.

GoodCrowd is eenvoudig te gebruiken en kan deels worden aangepast aan de eisen en doelstellingen van de organisatie.

Of je organisatie een bedrijf is, of een overheidsinstantie of een onderwijsinstelling, je kunt het MVO-beleid van je organisatie vervolledigen, interactief en stevig maken met GoodCrowd.

Projectverloop

Modulair ontwerp

GoodCrowd heeft een modulair ontwerp en is gebruiksvriendelijk.

De structuur van GoodCrowd bestaat uit zeven modules. Module 1 is een inleidende module die tot doel heeft de belanghebbenden te verwelkomen. Modules 2 tot 6 bevatten onderwerpen die expliciet zijn gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en flexibel zijn ontworpen. Module 7 is een algemene module die je kunt gebruiken zoals je zelf wil.

Je kunt zelf bepalen of je elk van deze modules wel of niet wil gebruiken, en ook bepalen welke vragen je selecteert uit elke module.

Pas de modules aan zoals je zelf wil

Het aanpassen van de modules is eenvoudig. Wanneer je de bevraging van belanghebbenden creëert, selecteer je de modules die je wil gebruiken. Daarna beslis je welke onderwerpen uit de modules je wil gebruiken en welke aanpassingen je wil maken.

Je kunt de bevraging personaliseren met de naam en het logo van je organisatie. Je kunt ook je eigen documentatie uploaden, die de ondervraagden kunnen zien als achtergrondinformatie terwijl ze op de bevraging antwoorden.

Module 1 – Introductie

Module 2 – Ons engagement voor de SDG’s

Module 3 – Onze interpretatie van de SDG’s

Module 4 – SDG in focus

Module 5 – Onze prestaties rond de SDG’s

Module 6 – Onze communicatie over de SDG’s

Module 7 – Allerlei

Belanghebbenden bevragen

Als het ontwerp van je bevraging klaar is, kun je een URL (weblink) genereren. Deze URL kun je van je eigen e-mailadres sturen met een brief aan de belanghebbenden die je wil bevragen. Dat betekent dat je geen database met contactinformatie in GoodCrowd moet uploaden, maar te allen tijde controle houdt over de contactinformatie van je belanghebbenden.

Jouw rapport

Je kunt op elk moment een rapport genereren in GoodCrowd. Dat rapport is volledig gebaseerd op je bevraging van belanghebbenden. Meer informatie via https://goodcrowd.be

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More

Een vraag over dit project?

Function Adjunct-professor corporate social responsibility
Sluiten

Een vraag over dit project?