Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner C Mat
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-air-transport-management
Maritime and Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-air-transport-management/applicatie-en-toelating
Applicatie en toelating

Maritime and Air Transport Management - Applicatie en toelating

Applicatie en toelating

Toelatingsvoorwaarden

Dit programma wordt samen met C-MAT georganiseerd. Kandidaatstellingen verlopen via C-MAT.

De basisvereisten voor toelating tot het programma zijn een universitair diploma (minimaal een voltijds programma van 4 jaar) in een relevant onderwerp en een grondige kennis van het Engels.

Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden en applicatieprocedure vind je op www.uantwerpen.be/en/centres/c-mat/programme/maritime-and-air-transport-managemen/.
Applicaties moeten online worden ingezonden. Kandidaten wordt aangeraden zo snel mogelijk te beginnen met de applicatieprocedure.

Toelating zal worden gegeven door de Admission Board, die rekening houdt met het applicatiedossier van de student, de academische achtergrond, de motivatie, taalvaardigheid en indien van toepassing de werkervaring. Een van de basisvereisten voor toelating in dit programma is een universitair diploma:

 • De aanvrager dient in het bezit te zijn van een master's degree of een 5-jarige bachelor's degree in een relevant onderwerp, met goede studieresultaten.
 • Aanvragers met een 4-jarige bachelor kunnen worden toegelaten als zij gelijkwaardigheid met een master's degree kunnen aantonen (bv. op basis van het curriculum van het programma, het met succes bijwonen van relevante bijkomende academische cursussen/opleidingen en/of relevante professionele ervaring).
 • Aanvragers die enkel een 3-jarige bachelor’s degree hebben zullen niet worden toegelaten tot de Advanced Master’s Programs. Meerdere 3-jarige bachelor's degrees zijn niet gelijk aan een master's degree.
 • Aanvragers die hun universitaire diploma haalden onder het Europese Bolognasysteem (zie http://www.ehea.info/members.aspx) dienen een diploma te hebben dat vergelijkbaar is met niveau 7 van het European Qualifications Framework.
 • Relevante werkervaring (bij voorkeur minimaal 2 jaar) kan een bijkomend selectievoordeel opleveren.

Engelse taalvaardigheid: vereisten

Het programma wordt gegeven in het Engels. Alle aanvragers moeten daarom in staat zijn Engels te lezen, lessen te volgen in het Engels en hun ideeën uit te drukken in vloeiend geschreven en gesproken Engels. Voor studenten die niet het Engels als moedertaal hebben zijn de volgende kwalificaties vereist:

 • Een TOEFL (Test of English as a Foreign Language). Een score van minimum 550 voor de geschreven test op papier (PBT) of 213 voor de computertest (CBT), of 80 voor de TOEFL-score op het internet (iBT);
 • The British Council IELTS (International English Language Testing Service met een minimumscore van 6.5);
 • Een Satisfactory score op het verbale deel van de Princeton Test (GMAT, Graduate Management Admission Test);
 • Gelijkwaardige testen van geaccrediteerde instellingen voor taaltesten met een resultaat dat je kennis van de Engelse taal bewijst;
 • Een eerder diploma van een Europese universiteit of overzeese instelling dat voldoende bewijs levert van je kennis van de Engelse taal;
 • Ander bewijs dat je kennis van de Engelse taal aantoont en voldoende is voor de Admission Board.

Aanvragers die vinden dat hun kennis van het Engels onvoldoende is, wordt daarom ten stelligste aangeraden om Engelse taallessen te nemen, hetzij in hun eigen land voor ze vertrekken of tijdens hun verblijf in Antwerpen. De Universiteit Antwerpen organiseert tijdens het hele academiejaar intensieve Engelse taalcursussen voor buitenlanders.

Applicatiedeadline

Aangezien we slechts een beperkt aantal deelnemers accepteren, moedigen we je aan om je zo snel mogelijk kandidaat te stellen. De deadline voor kandidaatstellingen van EU-burgers is 15 september 2020. De deadline voor niet-EU-burgers is 15 juni 2020.

Boogkeers
Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Eva Peeters

Tel: +32 3 265 40 11

Close

Een vraag over dit programma?