Masterclass HRM

Opleiding om door te groeien tot complete HR generalist.

DOWNLOAD
Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 32 3 265 8957

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Hoe volg je de snel wijzigende sociale wetgeving op en hoe vertaal je die naar jouw HR-beleid? Hoe begeleid je jouw medewerkers bij veranderingen in de organisatie? Hoe kan je jouw employer branding effectief vormgeven? Welke inzichten kun je nu precies uit die HR analytics halen? Professioneel Human Resources Management is onontbeerlijk binnen een professionele organisatie. HRM heeft tenslotte rechtstreeks invloed op de medewerkers die het kloppende hart van jouw organisatie zijn. 

Tijdens deze masterclass krijg je niet alleen inzicht in die evoluties, alle HR-thema’s komen aan bod: werving, selectie, opleiding, ontwikkeling, verloning, enzovoort. Ook leer je specifieke soft skills te ontwikkelen en leer je hoe je inzicht krijgt in de strategie en de processen binnen de organisatie of eigen onderneming.

HRM wordt meer en meer een strategische asset. Organisaties hopen met hun ‘menselijk kapitaal’ de maatschappelijke ontwikkelingen bij- of zelfs de concurrentie voor te blijven. Als HR-professional kun je dus een belangrijk steentje bijdragen aan het succes van je organisatie, maar daarvoor moet je dan wel een volledige visie kunnen ontwikkelen. Ben je klaar voor die volgende stap in je HR-carrière?

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • heb je een breder organisatieperspectief op thema’s als werving, selectie, opleiding, ontwikkeling en verloning;
 • heb je jouw gespreksvaardigheden en ‘soft skills’ ontwikkeld;
 • heb je met medestudenten een HR-onderwerp naar keuze uitgediept in een groepswerk;
 • heb je een persoonlijk ontwikkelingsportfolio opgebouwd;
 • heb je een concreet actieplan ontwikkeld voor jouw dagelijkse organisatiecontext.

Curriculum

Het programma is opgebouwd uit zes hoofdtopics die onderverdeeld zijn in verschillende lessen en opdrachten:

 • Managing Human Resources
  Hoe past strategisch HRM binnen de bedrijfsstrategie? Op welke wijze spelen we met HRM in op globale trends? Welke evolutie maken we door van personeelsbeheer naar duurzaam HRM. ‘Managing Human Resources’ gaat over hoe de HR-professional optreedt als problem solver.
 • Managing Talent
  Hoe combineren we het perspectief van de organisatie met het perspectief van de medewerkers wanneer we het hebben over gewenste competenties en aanwezig talent? Hoe begeleiden we medewerkers in hun loopbaan en zorgen we voor een flexibele mobiliteit en opvolging? Hoe zijn we een aantrekkelijke werkgever en houden we mensen zo lang in onze organisatie als zinvol voor beide partijen? 
 • Managing Performance
  Hoe draagt HRM bij tot de organisatieperformantie? Wat zijn de typische HR ken- en stuurgetallen? Wat zijn metrics en analytics? Hoe werken we evidence-based met HRM? Hoe draagt innovatie bij tot het verbeteren van de HR-performantie? Moeten we nog functionerings- en evaluatiegesprekken voeren of schaffen we die beter af? 
 • Leading Oneself
  Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Welke persoonlijke ontwikkeling wens ik te realiseren in de loop van het jaar? Ontwikkeling van gespreksvaardigheden, reflectie over persoonlijke groei en ontwikkeling van skills voor optimaal teamwerk.
 • Leading Change
  Welk is de rol van de HR-professional in het realiseren van veranderingen? Op welke manier hangen leiderschap en verandering samen? Hoe zetten we leiderschapsontwikkeling op?
 • Managing Work, Environment & Conditions
  Wat zijn goede arbeidsomstandigheden? Wat heeft de innovatieve arbeidsorganisatie in petto? Hoe zorgen we voor een gepaste beloning en verloning en welke nieuwe systemen hebben hun deugdzaamheid bewezen? Hoe voeren we sociaal overleg op klassieke én op innovatieve wijze?

Deelnemers

Dit programma biedt een goed antwoord op jouw ontwikkelingsvraag als je je in één van de volgende profielen herkent.

 • Je hebt ervaring in (een subdomein van) HR en wil je breder gaan oriënteren.
 • Je bent een HR-professional, maar wil doorgroeien naar een meer strategische of coördinerende rol.
 • Je bent ooit in het HR-vak gerold en hebt behoefte aan theoretische onderbouwing en nieuwe inzichten.

In de vorige edities mochten we deelnemers verwelkomen van: Fortis, ABVV Limburg, Dela, Bekaert, Genzyme, DHL, Inovant, FOD Justitie, Estée Lauder, Politiezone Rupel, Delhaize, Jetairfly, CSC, Daikin, Evonik en Oetker.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
Bruno Baert

Hoe kan ik je helpen?

Bruno Baert, Learning & Development Advisor

Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 32 3 265 8957

Contacteer Bruno Download