NL
Banner Executive Master Real Estate Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba
Executive MBA
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/waarom-ams
Waarom AMS?
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/waarom-ams/internationale-focus
Internationale Focus

Internationale Focus

De Executive MBA van AMS wordt gezien als de toonaangevende EMBA in de Benelux omwille van de internationale inhoud en de ervaring. Als jij de ambitieuze droom hebt een internationale carrière uit te bouwen, dan zul je ontdekken dat wij de beste voorbereiding bieden die in EMBA-opleidingen te vinden is.

Nummer 1 van de internationale MBA’s in België volgens Financial Times

Een van de grootste intrinsieke verschillen tussen een full-time MBA en een EMBA is dat de MBA deelnemers aantrekt van over de hele wereld, waardoor de impact van cultuur en culturele verschillen in het klaslokaal te voelen is. Daar tegenover staat dat EMBA-programma’s meestal deelnemers aantrekken die binnen een comfortabele reisafstand wonen (2 à 3 uur) voor geregelde sessies en meestal enkel op lokale cultuur focussen.

Je wordt gecoacht in 7 individuele sessies en begeleid tijdens het hele traject. Samen met je coach bepaal je wat jouw individuele carrièreplan is, met behulp van ultramoderne beoordelingsinstrumenten zoals MBTI, NLP, 360 en LCP. Geleidelijk aan zul je zien welk traject het beste past bij jouw persoonlijkheid en ambitie.

Antwerp Management School, België

AMS levert al jarenlang dezelfde topkwaliteit in management-opleidingen, met 23.000 alumni uit zo’n 85 landen over de hele wereld.

Bij AMS besteden we aandacht aan de individuele behoeften van onze deelnemers door de groepen klein te houden, met een maximum van 35 deelnemers. Zo garanderen we alle deelnemers geregeld en makkelijk toegang tot alle faculty en personeel.

Massachusetts Institute of Technology, USA

MIT Center for Transportation and Logistics is een zeer hoog aangeschreven Ivy League instituut, waar de module “Logistics and Supply Chain Management” wordt gevolgd.

Dit wereldberoemde centrum van academische uitmuntendheid verwelkomt onze Executive MBA deelnemers voor een intensieve module in een van zijn sterkste onderzoeksgebieden. Tijdens onze studies daar werken we met Amerikaanse Executives en onze collega`s uit Moskou.

Lignan College, Sun Yat Sen Universiteit, China

Lingnan College is het hoog aangeschreven centrum voor managementopleiding in de provincie Guangdong in Zuid-China.

Het eerste deel van ons bezoek is een immersie in de Chinese cultuur van het zakendoen met seminars en bedrijfsbezoeken. Het tweede deel is gebaseerd op rollenspellen rond onderhandelingstechnieken, waarbij teams uit China en Oost- en West-Europa worden gecombineerd.

Institute of Business Studies, Moskou, Rusland

IBS in Moskou is al ruim 16 jaar het centrum dat samen met Antwerp Management School een Executive MBA programma levert.

Dankzij ons partnerschap met IBS konden we een sterke reputatie opbouwen in de Oost-Europese zakenwereld en zijn we de hoogst genoteerde Russische MBA in de EMBA-ranking van de Financial Times.

Wat kan jij doen?

De meeste EMBA-programma’s bieden minstens een aantal internationale bezoeken aan andere landen (vaak tegen een extra vergoeding.) Het educatieve voordeel van deze trips kan soms in twijfel worden getrokken. We willen u graag aansporen om de feiten achter deze bezoeken te ontdekken; je kan de programmadirecteur de volgende vragen stellen:

 • Zul je mensen op EMBA-niveau ontmoeten in de landen die je bezoekt, met hen samenwerken en studeren, of rollenspellen spelen? Hoe veel tijd breng je door met mensen op jouw niveau?
 • Zul je senior executives ontmoeten die in staat zijn strategische problemen te presenteren en bespreken die verband houden met de industrieën en economieën waarin ze werken?
 • Zijn de faculty die studenten lesgeven en begeleiden gekwalificeerde en ervaren docenten op EMBA-niveau die gewend zijn te werken met programma’s die hoog in de FT ranking staan?
 • Is er een echt educatief voordeel en ervaring te halen uit de trips in het programma of is het gewoon “educatief toerisme” met dezelfde klasgenoten? Hoe zullen je persoonlijke en professionele netwerk worden uitgebreid tijdens de trips?

Een internationale trip maken na slechts enkele maanden heeft ertoe bijgedragen dat we een sterke, hechte groep zijn gaan vormen, we zijn echt teruggekomen als een vriendengroep. Ik vond de eerste trip en de andere EMBA-studenten erg inspirerend. Het concept van samenwerking met andere universiteiten vind ik geweldig. Het geeft het programma een extra dimensie. Ik denk dat dit de beste manier is om het echte internationale businessklimaat te ervaren.

— Drik C.

Internationale faculty

De internationale oriëntering van het Executive MBA programma wordt nog versterkt door het leiderschap van docenten met indrukwekkende wereldwijde ervaring in onderzoek, consulting en onderwijs op EMBA-niveau. Niet minder dan tweederde van ons onderwijzend personeel in de laatste EMBA-cyclus hadden niet de Belgische nationaliteit, waardoor het internationaal karakter van voorbeelden, cases en werkelijke businesservaring in de sessies nog toeneemt.

 • Monash University, Australië
 • Antwerp Management School, België
 • Ghent University, België
 • EDHEC Business School, Frankrijk
 • University College Dublin, Ierland
 • NUI Galway, Ierland
 • University of Auckland, Nieuw-Zeeland
 • Tias Business School, Nederland
 • Tilburg University, Nederland
 • Cranfield University, Verenigd Koninkrijk
 • Massachusetts Institute of Technology, Verenigde Staten van Amerika
 • En nog meer…

Onze partners

De Executive MBA loopt parallel in Antwerpen en in de IBS RANEPA in Moskou; een van onze partnerinstellingen. Het design van beide programma’s zorgt ervoor dat de twee groepen geregeld samenwerken aan modules gericht op businessinhoud gekenmerkt door culturele verschillen. Zo ontstaat op biede locaties samen een totale EMBA-groep van zo’n 60 deelnemers, uit verschillende Europese landen, met groeiende deelname uit Azië, Afrika en Amerika.

De culturele diversiteit van de gecombineerde Executive MBA-deelnemers wordt nog verder versterkt door de aanwezigheid van deelnemers van de Chinese EMBA aan de Sun Yat Sen Universiteit in Guangzhou en Amerikaanse business executives aan het Massachusetts Institute of Technology tijdens onze studieperiodes in die landen.