Icon info
NL
Research future of work
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/human-impact
Inzetten op menselijke impact
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk
Next generation work
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk/research/loopbanen-innovatieve-arbeidsorganisaties
Loopbanen in Innovatieve Arbeidsorganisaties

Next generation work

Loopbanen in Innovatieve Arbeidsorganisaties

ESF project ‘Innovatie door Exploratie: Onderzoek naar de impact van de kanteling naar een Innovatieve Arbeidsorganisatie (IAO) op de loopbanen van medewerkers, en ontwikkeling van een interventie die medewerkers in IAO moet ondersteunen in hun loopbanen.

Type project Duurzame loopbanen & Duurzaam HR
Projectpartners ESF Vlaanderen In samenwerking met Workitects en Tabor vzw
Duur november 01, 2017 - december 30, 2020
Contactpersoon Ans De Vos, PhD

Dit onderzoeksproject kwam tot stand met de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Afbraak typische carrièreladder

Het afbreken van hiërarchische bureaucratieën impliceert een afbraak van de typische carrièreladder, strikte regels voor promotie en opwaartse beweging. Dit vraagt om een andere invulling van loopbanen en een ander loopbaanbeleid.

Ondersteuning loopbanen medewerkers in een IAO

In dit ‘Innovatie door exploratie’-project werd eerst onderzocht welke nood er bestaat aan dienstverlening voor het ondersteunen van de loopbanen van medewerkers in een IAO. De inzichten uit dit vooronderzoek worden aangewend voor de ontwikkeling van een ‘loopbaantool voor zelforganiserende teams’.

De voorbije 2 jaar werkten AMS, Tabor groep en Workitects samen aan de ontwikkeling van LIZET, een set van speelse methodieken die toelaten om zelforganiserende teams rond loopbanen aan de slag te laten gaan, als alternatief voor een klassiek loopbaanbeleid.
Hiermee spelen we in op de groeiende vraag van organisaties en medewerkers om behoeftes flexibeler op elkaar af te kunnen stemmen. De methodieken werden ontwikkeld om loopbanen op individueel en teamniveau te kunnen benaderen en worden momenteel uitgetest bij 49 teams in 9 organisaties.

Voordelen

De ontwikkelde tool zal voor een brede doelgroep van IAO’s en zelforganiserende teams beschikbaar worden gesteld. De tool en de bijkomende inzichten vanuit het onderzoek zullen worden ingebed in o.a. de Masterclass Innovatieve Arbeidsorganisatie aan Antwerp Management School.

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Ans devos

Een vraag over dit project?

Function Houder van de SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers, associate dean of education, academische directeur Global Leadership Skills full-time masterprogramma's
Ans devos
Sluiten

Een vraag over dit project?