https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/onderzoek/human-impact
Inzetten op menselijke impact
https://www.antwerpmanagementschool.be/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk
Next generation work
https://www.antwerpmanagementschool.be/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/onderzoek/human-impact/toekomst-van-werk/research/stakeholderperspectief-op-loopbanen-carst
Stakeholderperspectief op loopbanen “Carst”

Next generation work

Research future of work

Stakeholderperspectief op loopbanen “Carst”

Onderzoek naar duurzame loopbanen bij projectmedewerkers en medewerkers met een werkende partner: wat is de rol van het loopbaanbeleid, en stakeholders zoals leidinggevende, intermediairen en de (werkende) partner hierin?

Type project Duurzame loopbanen
Projectpartners Gefinancierd door FWO Vlaanderen (projectnummer G0E8318N) in het kader van het “Excellence of Science” (EOS) onderzoeksprogramma (EOS referentienummer 30987235).
Duur januari 01, 2018 - januari 01, 2021
Contactpersoon Sofie Jacobs, PhD

Omschrijving probleem

In een traditionele visie op loopbanen zijn de organisatie en de werknemer de twee belangrijkste partijen in het loopbaanbeleid. Met een toename van flexibele vormen van werk (o.a. freelancers, tijdelijke projectmedewerkers), maar ook met een groeiend aantal werkenden uit een tweeverdienershuishouden blijkt deze focus te eng.

Omschrijving oplossing

In dit project onderzoeken we wat de duurzaamheid van de loopbaan bepaalt bij mensen in niet-traditionele tewerkstellingsvormen en bij medewerkers uit een tweeverdienershuishouden. We verbreden daarbij de focus van het loopbaanbeleid dat de organisatie voert, en bekijken de rol van stakeholders binnen de organisatie (leidinggevenden), op de arbeidsmarkt (arbeidsmarktintermediairen) en thuis (werkende partner).

Projectverloop

Het project bestaat uit casestudies in een aantal organisaties, waarbij via kwalitatieve bevraging en survey-onderzoek de betrokken stakeholders worden bevraagd.

Voordelen die het project zal opleveren voor de doelgroep: 1 à 2 alinea’s of opsomming

Inzichten in de rol van diverse stakeholders in de (duurzame) loopbaan van medewerkers. Handvaten voor een duurzaam loopbaanbeleid.

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Jacobs Sofie

Sofie Jacobs, PhD

Tel: +32 3 265 47 44

Close