Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Banner website OEP Sustainable Transformation
Programma's
Masterclass Duurzame Transformatie
Programma & docenten

Masterclass Duurzame Transformatie - Programma & docenten

Programma & docenten

Module 1: duurzame transformatie

• Het 'waarom' van duurzame transformatie: wat zijn de dringendste mondiale uitdagingen en hoe moeten we deze aanpakken?
  • Geïntegreerde waarde: hoe beheer je jouw stakeholders en hoe krijg je inzicht in impact en kansen?
  • Roadmapping & design thinking technieken: start jouw duurzame transformatie en ontwikkel je eerste high-level roadmap.
  • Veerkracht: de toekomst van werk en geïnspireerd leiderschap.

Module 2: duurzame innovatie

• Het innovatielandschap: je leert nieuwe benaderingen en niveaus van innovatie ontdekken. Je leert hoe innovaties samenhangen met duurzame transformatie, en je leert naar innovatie kijken vanuit het perspectief van een ecosysteem.
  • Innovatie van organisaties: je leert de belangrijkste duurzame businessmodellen kennen. Je ontdekt welke tools je kan gebruiken voor de innovatie van businessmodellen, welke succesfactoren bijdragen tot innovatieve organisaties en hoe je die kan toepassen binnen je eigen organisatie.
  • Het innovatieproces: een idee hebben is nog maar het begin. Wij focussen op het verbeteren van ideeën en het omzetten van die ideeën in concrete acties. We gebruiken daarvoor de methodieken van exponentieel en design thinking, en combineren een open en creatieve mindset met doelgerichte processen.
  • De individuele innovator: we gaan dieper in op de kenmerken van duurzame en maatschappelijke innovators: wat maakt iemand tot een succesvolle innovator, ondernemer of intrapreneur?

Module 3: duurzaam leiderschap & HR

• Het HR-perspectief: kan HRM de transformatie naar duurzaamheid leiden?
  • Uitdagingen binnen de wereld van werk: hoe kunnen organisaties zich voorbereiden op de toekomst van werk en duurzamere loopbanen aanbieden?
  • Duurzaam HRM: wat zijn best practices voor het managen van mensen en het creëren van duurzame resultaten binnen de organisatie?
  • Shift naar het individuele niveau: door het leiderschaps- en mensenperspectief toe te passen, werken we aan zelfleiderschap.

Module 4: duurzame supply chain & circulaire economie

• De gevolgen voor de samenleving en het milieu: wat vormt onze huidige de supply chain?
  • Eerlijke en inclusieve supply chains: wat betekent het om 'slaafvrij' te zijn en op een verantwoordelijke manier landbouwgrondstoffen aan te kopen.
  • Circulaire en duurzame supply chains: hoe kan je overstappen van een lineaire naar een circulaire benadering voor het ontwerpen van producten of diensten?
  • Managementsystemen voor eerlijke en circulaire supply chains: wat zijn de implicaties voor doel, strategie, stakeholderrelaties, verdienmodellen, kostenstructuren en financiering?

Module 5: Duurzame marketing, communicatie en rapportage

• Communiceren over duurzaamheid: marketing als een manier om waardevolle relaties met jouw stakeholders te creëren.
  • Communiceren waar het op aankomt: hoe krijg je jouw communicatie tot bij bepaalde doelgroepen en hoe breng je de juiste boodschap effectief over?
  • Trends in duurzaamheidsrapportage: hoe kan jouw organisastie vooruitstrevende standaarden voor duurzaamheidsrapportage gebruiken, maar ook big data, internet of things en andere innovaties om concurrentievoordelen te creëren.
  • Storytelling: hoe kan je duurzaamheid gebruiken om een coherente en inspirerende merkbelofte op te bouwen?

Faculty

Function BASF - Port of Antwerp - Randstad Leerstoel Duurzame Transformatie