Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner Postgraduaten PSSP
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/strategische-communicatie-publieke-social-profit-sector
Masterclass Strategische Communicatie voor de publieke & social profit sector
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/strategische-communicatie-publieke-social-profit-sector/overzicht
Overzicht

Masterclass Strategische Communicatie voor de publieke & social profit sector - Overzicht

Download brochure

Overzicht

De tijd dat de rol van een communicatieverantwoordelijk bestond uit het opstellen van interne berichten, of het actueel houden van de website zou in principe ver achter ons moeten liggen. Maar jammer genoeg is dat nog steeds niet zo bij overheden of social profit organisaties. De reden daarvoor is deels toe te schrijven aan het feit dat communicatieverantwoordelijken erg goed zijn in het emotionele aspect van het communicatievak, maar vaak minder sterk blijken in het strategische luik van dit vakgebied. Toch is het van onschatbare waarde voor een communicatieprofessional om binnen de eigen organisatie strategische inzichten te ontwikkelen en vervolgens communicatieacties daaraan te koppelen.Deze Nederlandstalige module gaat dus niet over de basics van communicatie, maar over het strategisch denken en handelen als de basis voor communicatie.

Onderdeel van postgraduaat

Dit programma ‘Strategische Communicatie voor de publieke en social profit sector’ maakt deel uit van het Postgraduaat Publiek en Social Profit Management. Dit postgraduaat bestaat uit 5 modules:

Een postgraduaat Cultuurmanagement of Management in de Zorg zijn ook mogelijk met daarin dan telkens 1 sectorspecifieke module.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • Heb je een breder inzicht in de verschillende aspecten van strategisch communicatiemanagement in de publieke en social profit sector.
  • Weet je hoe strategische communicatiedoelstellingen kunnen worden opgemaakt en uitgevoerd verkrijg je een up-to-date beeld van de verschillende vormen die communicatie aanneemt binnen organisaties
  • Heb je kennis van een strategisch werkproces dat tijdens crisissituaties kan worden ontplooid.
  • Heb je nieuwe inzichten verworven die handelen over kernvraag (i.p.v. kernboodschap), betrokkenen (i.p.v. doelgroepen), luisteren (i.p.v. zenden), e n co-creatie (i.p.v. top-down of bottom-up).

Diploma

Als je de examenopdracht indient en slaagt, ontvang je het getuigschrift “Strategische Communicatie voor de publieke en social profit sector”. Als je binnen drie academiejaren ook de andere modules volgt en slaagt voor de opdrachten, ontvang je het getuigschrift “Postgraduaat Publiek en Social Profit Management” ter waarde van 20 studiepunten.

Deelnemers

Deze opleiding richt zicht tot medewerkers uit de publieke en socialprofit sector die hun managementexpertise willen vergroten, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen krijgen. Deelnemers komen uit gemeenten, OCMWs, scholen, steden, zowel kleine als grote vzw’s, Vlaamse overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra, etc.

Download de brochure
Boogkeers
Inge salden

Een vraag over dit programma?

Inge Salden

Tel: +32 3 265 46 31

Close

Een vraag over dit programma?