Ontdek dit programma Kom naar de infoavond op 4 mei

Executive Master in Persoonlijke Financiële Planning

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Connect Download

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Persoonlijke financiële planning wint dagelijks aan belang. Vermogende particulieren zijn meer dan ooit op zoek naar onderlegde experten die hun kunnen begeleiden bij het optimaal structureren van hun vermogen en dit zowel op korte als op lange termijn. Financiële planning is dé methodiek bij uitstek om uitspraken te doen over het opbouwen, behouden en zeker stellen van de financiële onafhankelijkheid van mensen.

In deze master in persoonlijke financiële planning leer je de juridische, fiscale, sociale en economische aspecten te beheersen die relevant zijn bij een optimale vermogensstructurering. Financiële onafhankelijkheid kan immers slechts worden gegarandeerd wanneer alle domeinen op elkaar zijn afgestemd.

Het programma is zo opgebouwd dat je op een flexibele manier de hele masteropleiding kunt volgen. Aan jou de keuze: inschrijven voor het 2 jaar durende programma of starten met een module en later inschrijven voor (een) andere module(s) en zo gaandeweg je masterdiploma halen.

Voor meer informatie over de verschillende modules: raadpleeg de aparte webpagina’s hieronder.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

• beschik je over de nodige vakoverschrijdende kennis op juridisch, fiscaal, sociaal en economisch gebied;
  • kun je een cashflow planning uitwerken vanuit een vermogensinventaris en een opbrengsten- en uitgavenanalyse;
  • ben je in staat om private en professionele vermogensdoelstellingen te beoordelen en te optimaliseren;
  • heb je inzicht in de elementen die de beleggingsstrategie van cliënten kunnen beïnvloeden;
  • kun je deskundig advies geven rond vermogensopbouw en de waarschijnlijkheid van het behalen van doelstellingen;
  • heb je de nodige kennis om vermogend cliënteel aan te trekken en langetermijnrelaties met hen op te bouwen.

wat6

Curriculum

In dit programma wordt een brede theoretische basis ontwikkeld waarmee jij als (toekomstige) financiële planner jouw cliënt advies kunt geven over financiële onafhankelijkheid en zijn adviseurs kunt aansturen bij het uitwerken van een geoptimaliseerde oplossing.

Het programma is opgebouwd rond vier basismodules: juridisch, economisch, sociaal en fiscaal.

• Je leert hoe deze deelgebieden elkaar beïnvloeden en hoe optimalisaties doorheen elke van deze segmenten uitwerking hebben.
  • Je leert welke impact een beleggingsstrategie heeft op financiële onafhankelijkheid.
  • Je leert hoe je fiscale data en actuele waarden van sociale uitkeringen en bijdragen kunt verkrijgen en hoe deze te interpreteren.
  • Je ontwikkelt een eigen rekentool om een volledige financiële planning te berekenen, om portefeuilles te analyseren.

Op het einde van de financiële planning opleiding ben je in staat om de doelstellingen en noden van de klant te begrijpen en te kaderen en een correct persoonlijk advies te geven: je kunt het hele parcours van inkomens- en vermogensstructurering op maat van jouw klant uitvoeren.

Alle modules zijn ook apart te volgen.

Deelnemers

In vorige edities mochten we deelnemers verwelkomen van oa ABN Amro Bank, Argenta, AXIS Finance Clavis, Datafin  Deutsche Bank, Dierickx, Elia, Fortitudo, Leys & Cie Effectenbank, PWC Tax Consultants, Secure Investments, Rabobank,…

Diploma

Deze master in persoonlijke financiële planning is een door de overheid erkende master-na-master opleiding. Na het succesvol afleggen van de examens en de masterproef behaal je het diploma ‘Executive Master in de Personal Financial Planning’.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot universitaire professionals met minstens 3 tot 5 jaar relevante praktijkervaring. Mogelijke profielen zijn: financiële adviseurs uit bank- en verzekeringswezen, private bankiers, accountants en belastingsconsulenten, boekhouders en fiscalisten, bedrijfsleiders, zaakvoerders en bestuurders van familiale ondernemingen, advocaten, notarissen en juristen.

Bert De Vos, Program Manager