Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner website Lin C2
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/leiderschap-in-cultuur
Masterclass Leiderschap in Cultuur
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/leiderschap-in-cultuur/overzicht
Overzicht

Masterclass Leiderschap in cultuur - Overzicht

Download brochure

Overzicht

Deze Masterclass wordt gegeven in het Nederlands.

Over de opleiding

Het LinC-programma is een leerprogramma voor leiders in de cultuursector in Vlaanderen en Nederland. Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en Universiteit Utrecht slaan de handen in elkaar om zo een kwaliteitsvol programma te kunnen aanbieden.


Leiderschap is een concept dat tot nu toe nog niet echt is ingeburgerd in de cultuursector. Nochtans is de behoefte aan leiderschap groot: de omgeving waarin culturele organisaties en professionals moeten werken, wordt hoe langer hoe complexer. Culturele organisaties en professionals moeten zowel lokaal als internationaal actief zijn en werken vaak samen met heel diverse stakeholders: diverse publiek(en), verschillende overheden (Europees, federaal, Vlaams, lokaal, de wijk), een steeds groeiend aantal aanbieders, een volatiele sector waarin organisaties komen en gaan, partners uit andere maatschappelijke domeinen. Onzekerheid en onvoorspelbaarheid zijn vaste ingrediënten geworden in hun dagdagelijkse werking.

Leerdoelen

  • LinC wil culturele leiders opleiden die hun creativiteit en intuïtie inzetten voor een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector. LinC werkt aan persoonlijk leiderschap, collectief leiderschap, nieuwe inzichten, nieuwe werkwijzen en oplossingen en nieuwe verbindingen tussen leiders, instellingen, disciplines en tussen cultuur en samenleving.
  • LinC daagt deelnemers uit om van elkaar te leren en vermeende tegenstellingen, zoals tussen artistiek en zakelijk leiderschap, te overstijgen. Complexe onderwerpen zoals de kwetsbaarheid van culturele professionals met een beperkt publiek, de rol die cultuur kan spelen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken of de verhouding tussen overheid en de sector komen zeker aan bod. We zoeken daarbij ook naar nieuwe scenario’s voor mogelijke oplossingen.
Download brochure
Stel je kandidaat
Boogkeers

Een vraag over dit programma?

Joke Schrauwen

Cöordinator LinC Lage Landen

Tel: +32 475 58 96 14

Joke Schrauwen

Cöordinator LinC Lage Landen

Close

Een vraag over dit programma?