Future of Work

DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4736

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over deze opleiding

Langer aan het werk blijven, robotisering, digitalisering, informatisering, veranderende eisen en normen van werknemers,…

In dit programma concentreren we ons op die toekomstige uitdagingen op de arbeids- en afzetmarkt en welke impact dit heeft op het aansturen van medewerkers in de eigen organisatie.

In 6 dagen ontwikkel je een actuele en toekomstgerichte visie en ontdek je hoe je deze kan implementeren. Zo helpen we je een voorsprong te nemen naar een Future Proof People Management organisatie.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • ben je in staat om je aan te passen aan de steeds veranderende rol van de People Manager;
 • schat je in hoe werkcontexten wijzigen en welke implicaties dit heeft voor het aansturen van medewerkers;
 • ontwikkel je een actuele en toekomstgerichte visie op werk en People Management;
 • beschik je over tools en methodieken om je visie te implementeren;
 • houd je de motivatie en het toekomstperspectief van medewerkers scherp;
 • schakel je vlot tussen de managementprincipes van de top en de bottom-up input van medewerkers;
 • inspireer je de sociale dialoog in je organisatie.

De opleiding toegelicht door Academisch Directeur Peggy De Prins

Curriculum

Het 6-daagse programma bestaat uit 4 sessies en wordt als een totaal programma gevolgd. De sessies zijn dus niet los te volgen. De uitgebreide programmabeschrijving vind je in de brochure.

Dag 1: Introductie Future of Work

Tijdens deze sessie, waar de eerste kennismaking met elkaar is, geven we een algemeen beeld weer van de ontwikkelingen binnen Future of Work. Wat is het wel en wat is het niet. Vanuit hier starten we de weg door de organisatie om vervolgens alle niveaus te doorlopen.

Dag 2: FoW en het individu

Tijdens de tweede dag gaan we dieper in op de invloed van Future of Work op het individu. Je krijgt inzicht in de stimulerende en remmende factoren die van invloed zijn op het arbeidsgedrag. De werknemers willen steeds meer invloed hebben op hun eigen ontwikkeling en willen eigenaarschap over hun eigen loopbaan. Dit vergt een andere manier van werken, andere manier van dialoog voeren en een andere omgang met talenten.

Dag 3: FoW en het team

Tijdens de derde dag gaan we dieper in op de invloed van Future of Work op het team. De aandacht moet uitgaan naar de facilitering van het proces naar gedeeld leiderschap, zelfsturende teams en het opstellen van teamdoelstellingen. Men moet een goed inzicht krijgen in het proces van beoordelen en feedback geven en daarnaast het belonen van individuele en teamprestaties.

Dag 4: FoW en de organisatie

Tijdens de vierde dag gaan we dieper in op de invloed van Future of Work op de organisatie. In de toekomst moet je je als people manager namelijk steeds meer bezig houden met een duurzaam HRM beleid en aangepast organisatiedesign. Organisaties zullen anders ingericht gaan worden, wat een grote invloed zal gaan hebben op de arbeidsrelaties. Je zal rekening moeten houden met de consequenties van deze veranderingen en een duidelijke visie moeten vormen rondom de beleidsdomeinen van de organisatie.

Dag 5: FoW en het ecosysteem/omgeving

Tijdens de vijfde dag gaan we dieper in op de invloed van Future of Work en de omgeving. Het belang van samenwerkingsverbanden wordt namelijk steeds groter. Organisaties zullen meer gebruik maken van de krachten van hun omgeving en proberen het meest positieve eruit te halen. Co creatie is dan ook voor steeds meer organisaties van groot belang. Iedere samenwerking heeft een andere afspraak.

Dag 6: Afsluiting + opmaken van het plan

Tijdens deze dag gaan we verder met de uitwerking van een visie nota, zal er een wrap up zijn en heeft u de mogelijkheid om de laatste vragen te stellen of de laatste discussies te voeren.

Meer informatie kan je ook in de brochure vinden. 

Interesse in organisatieontwikkeling?
Dan zijn volgende opleidingen ook zeker iets voor jou:

 

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot:

 • Teamleaders
 • Senior consultants
 • Organisatieadviseurs
 • HR-Managers
 • HR-adviseurs
 • Project Managers

Diploma

Voor het volgen en actief deelnemen van dit programma krijg je een deelnamecertificaat.

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Elke Tweepenninckx, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 4736