Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/roland-ettema-phd
Roland Ettema, PhD

Roland Ettema, PhD

Function Professor data sciences

Roland Ettema behaalde in 2017 zijn doctoraat met het werk “Using Triangulation in Lean Six Sigma to explain quality problems - An enterprise engineering perspective".

Hij geeft sinds 2018 les aan Antwerp Management School, in de Executive Master in Enterprise IT Architecture. Daarnaast is hij ook als gastprofessor verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en is hij graduation supervisor (Econometrie / Datascience @ School of Business and Economics)Graduation supervisor (Econometrie / Datascience @ School of Business and Economics) aan de Universiteit Maastricht.

Sinds 2021 werkt hij voor de Open Universiteit Vlaanderen en Nederland, als manager van het informatie expertise centrum. In die rol ondersteunt hij de OU bij het transformeren van haar onderwijs, daarbij gebruikmakend van predictive analytics om de ervaring van de student, de betrokkenheid van medewerkers en de operationele efficiëntie te verbeteren.

In zijn rol als senior onderzoeker bij de OU bestudeert hij data science vanuit een smart service perspectief, dit om de bedrijfswaarde van een datagedreven bedrijf aan te pakken.