Icon info
EN
Tom van Woensel01
https://www.antwerpmanagementschool.be/en
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/faculty/tom-van-woensel-ph-d
Tom Van Woensel, PhD

Tom Van Woensel, PhD

Function Academic Director

Functie

  • Academisch Directeur van de Master in Global Supply Chain Management

Expertise

  • Global Supply Chain Management

Tom Van Woensel is Professor Goederentransport en Logistiek in de OPAC Group (Operations, Planning, Accounting en Control) van het departement van Industrieel Ingenieur en Innovatiewetenschappen aan de technische Universiteit Eindhoven in Nederland. Hij leidt ook het Smart Logistics Lab, een gezamenlijke inspanning van een vijftiental mensen die onderzoek doen naar transport en logistiek.

Hij publiceerde ongeveer 50 papers in academische vaktijdschriften (waaronder Management Science, Transportation Science, Production and Operations Management, Interfaces, Computers and Operations Research, Transportation Research Part B and D, European Journal of Operational Research, Journal of Mathematical Modeling and Analysis, en International Journal of Production Economics) en verschillende hoofdstukken in internationaal gepubliceerde boeken.

Als hoofdwetenschapper van de TU/e was Van Woensel betrokken bij veiligheidssubsidies van onder andere de Europese Unie, Dinalog, Transumo, NWO, en verschillende bedrijven. Professor dr. Van Woensel is ook bestuurslid van het Europese Supply Chain Forum, een samenwerkingsverband met ongeveer 30 grote multinationalbedrijven. Hij is de accountmanager voor Bausch en Lomb, Kuehne+Nagel en Access Business Group.