Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/ann-verhetsel-phd
Ann Verhetsel, PhD
Ann Verhetsel

Ann Verhetsel, PhD

Function Academische directeur Master in Real Estate Management, professor vastgoedmarkten

Expertise

  • stadsgeografie
  • transportgeografie
  • ruimtelijke economie en planning

Ann Verhetsel behaalde aan de KULeuven het Kandidaats- en Licentiaatsdiploma Geografie, specialisatie Sociaal-Economische Geografie, met Grote Onderscheiding (1978-1982). Vervolgens volgde ze verder aan de KULeuven de studies Stedenbouw en Ruimtelijke Planning (1982-1983). Op 19 april 1989 behaalde ze met de Grootste Onderscheiding aan de KULeuven het Doctoraat in de Wetenschappen, groep Geografie, met haar thesis in de domeinen van gedragsgeografie en onderwijsgeografie over ‘De Wereld in ons Hoofd. Over het Ruimtelijk Voorstellings- en Structureringsvermogen’.

In 1990-1991 behaalde ze het Getuigschrift Bedrijfseconomie aan het toenmalige IPO te Antwerpen (nu Antwerp Management School). Sinds 2013 is ze lid van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen. Momenteel is ze voorzitter van de Vereniging Ruimtelijke Planning (VRP).

Ann Verhetsel is sinds 2008 Gewoon Hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. Ze is voorzitter van het Departement Transport en Ruimtelijke Economie. Ze doceert momenteel de vakken Bedrijfslocatie en Vastgoedmarkten en Locatie (in de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen). Daarnaast geeft ze de vakken Inleiding tot de Sociale Geografie en Historische Stadsgeografie aan de opleiding Geschiedenis van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. T

Ann Verhetsel doceert aan AMS al 15 jaar het vak Vastgoedmarkten en Locaties. Een paar jaar geleden werd ze academische directeur van de Master in Real Estate Management.

Haar onderzoek heeft zich altijd begeven in het interactieveld van de geografie, de economie en de ruimtelijke planning, met themas binnen stads-en transportgeografie en regionale economie. Momenteel lopen er onder haar leiding onderzoeksopdrachten met doctoraatstrajecten in het domein van de mobiliteit, meer specifiek over woonwerkverkeer en mobiliteitsmanagement. Daarnaast loopt er onderzoek over slimme specialisatie en nieuw economisch beleid, netwerken binnen de logistieke sector, de verruimtelijking van het nieuw economisch beleid, de geografische dimensie van risicokapitaal en de locatie van de detailhandel. Voor de Provincie Antwerpen loopt een vijfjarig onderzoek naar een vernieuwd provinciaal economisch beleid. Ook is ze betrokken bij onderzoek over de ruimtelijke dimensie van e-commerce, met aandacht voor urban logistics.