Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/hugo-marynissen
Hugo Marynissen, PhD

Hugo Marynissen, PhD

Expertise

  • Organizational Behaviour
  • Organizational Communication
  • Risk and Crisis Management

Programma's

  • Executive Master in het Publiek Management

Hugo Marynissen is docent bij de Executive Master in Publiek Management aan de Antwerp Management School. Daarnaast is hij ook gastprofessor bij verschillende Europese universiteiten zoals Universiteit Antwerpen (België), Campus Vesta (België), Cranfield University (Verenigd Koninkrijk), Hogeschool Universiteit Brussel (België) en Laurea University of Applied Science in Helsinki (Finland). Hij is managing director en partner bij PM Risk-Crisis-Change, een agentschap gespecialiseerd in risico- en crisismanagement en -communicatie.

Sinds 2008 voorziet hij geregeld coaching- en consultancydiensten binnen en buiten België. In het Midden-Oosten en Centraal Afrika coachte hij bijvoorbeeld bestuursleden en executives van een wereldwijde organisatie in hun persoonlijke ontwikkeling. Bij een andere multinational gaf hij workshops op vier continenten over het succesvol omgaan met veranderingsprocessen. Verder is hij ook voorzitter van het CIP Instituut, een non-profit organisatie die wetenschappers en vakmensen van verschillende disciplines bij elkaar brengt in een inspirerend en innovatief platform om kennis uit te wisselen en ontwikkelen in verband met de Complexe en Interactieve Processen (CIP) in het veld van de crisis.

Hugo is in het bezit van een Doctoraatsdiploma Doctor In Business Administration aan Cranfield University School of Management (Verenigd Koninkrijk), en een masterdiploma in Change Management aan HEC Business School (Frankrijk). De focus van zijn onderzoek ligt op de relatie tussen risicocommunicatie en risicoperceptie binnen zogenaamde High-Reliability Organisaties.