Marc De Ceuster, PhD

Programma’s

• Executive Master in Vastgoedmanagement
  • Master in Finance

Marc De Ceuster is hoogleraar in de Financiële Economie aan Universiteit Antwerpen. Binnen Antwerp Management School is hij Academic Director van de Master of Finance, de Master of Personal Financial Planning en de Master of Real Estate. In het verleden was Marc Director of Risk Management bij één van de Big-4 auditors en zetelde hij in het beleidscomité van de UAMS, de voorloper van Antwerp Management School. Hij zetelde zes jaar in de Raad van Bestuur van de KBC groep op voordracht van de Vlaamse Overheid. Momenteel is hij onafhankelijk bestuurder bij Arkea Direct Bank.

Marc doceert en doet consulting binnen het ruime domein van de financiële economie, derivaten en risicobeheer. Binnen Antwerp Management School is hij titularis voor Global Financial Markets, Financial Risk Management, Real Estate Finance, Taxatieleer, Vastgoedfinanciering en Investering en Beleggingsleer. Zijn studenten bekronen hem regelmatig voor zijn leskwaliteiten. Marc kreeg al verschillende malen de prijs voor de beste professor aan de faculteit TEW (UA), het “Gobelijntje”. In 2016-2017 werd hij bekroond met de Best Teacher Award van Antwerp Management School en kreeg hij er ook één van Febelfin Academy. Marc De Ceuster is bijzonder actief op het vlak van het on-line leren. Samen met Prof. H. Zhang ontwikkelde hij het leerplatform www.educloud4u.com.

Marc publiceerde in tal van internationale tijdschriften waaronder de Journal of Banking and Finance, European Financial Management, European Journal of Finance, Journal of Empirical Finance, Journal of International Money and Finance, …. In 2018 verscheen zijn boek Vastgoed, Gewikt en Gewaardeerd (samen met Bert De Vos, uitgegeven door Pelckmans Pro).